Arkivbild
Arkivbild

Två män greps på bar gärning – två hann fly från polis

Fyra män sågs smyga omkring inne på ett företagsområde i Svanvik natten till torsdag, och två av männen greps på bar gärning när de försökte stjäla drivmedel.

ANNONS
|

Klockan 23.25 kom ett larm om olaga intrång hos företaget Bess Transport AB, då personal sett obehöriga personer inne på industriområdet.

– Det är personal som arbetar på platsen som lägger märke till att det kommer en bil in på området. Fyra personer går ur bilen och de bär på hockeytrunkar. De smyger omkring bland lastbilarna, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalespersoni region Väst.

Två utav dem grips av polis efter att försökt gömma sig i ett ödehus på området, men de andra två lyckas undkomma och är fortsatt på fri fot, uppgav Herman Egelström, stationsbefäl vid polisen i Södra Fyrbodal, senare under torsdagsmorgonen.

ANNONS

När personalen gjorde en sökning på bilen upptäcktes även att den var stulen.

– Männen har kommit i en Volvo, den är anmäld stulen och är avställd och har körförbud. Bilen togs därför i beslag och återlämnades till sin rättmätiga ägare, säger Thomas Fuxborg.

Männen misstänks för att ha varit ute efter att stjäla drivmedel, och de två som greps är nu misstänka både för försök till stöld, tillgrepp av fortskaffningsmedel och olaga intrång.

– Bilen hade också felaktig skyltning, så en anmälan om märkesförfalskning gjordes även på plats, uppger Herman Egelström vidare.

De gripna männen är i 40- respektive 55-årsåldern.

– Den yngre av dem misstänks nu även för narkotikabrott, innehav, sedan man efter visitation funnit en mindre mängd narkotika, säger Herman Egelström.

ANNONS