Begränsad framkomlighet på Tjörn efter vattenläcka

Det var begränsad framkomlighet på väg 169 på Tjörn efter en tidigare upptäckt vattenläcka i Bäckeviksområdet under torsdagen. Boende på västra Tjörn uppmanas under dagen också att spara på vattnet på grund av störningen i vattenleveransen.

ANNONS

Det uppgav Tjörns kommun under torsdagsförmiddagen på sin hemsida där de också skriver att reparation pågår, men att ingen prognos i nuläget finns när arbetet kommer att vara klart.

Under tiden reparationsarbetet pågår kommer även väg 169 ha begränsad framkomlighet, uppger man vidare. Boende på västra Tjörn, från Utäng och söderut, uppmanas samtidigt att hushålla med vattnet.

En brandpost att hämta vatten har ställts ut i korsningen Rödbovägen-Linhäcklan i Bäckevik.

Enligt Eva-Karin Ohlsson, kommunikationschef i Tjörns kommun, fanns strax före klockan halv tre på torsdagseftermiddagen fortsatt ingen prognos när arbetet förväntas vara klart.

– De håller fortfarande på att reparera läckaget som uppstått i en ledning i Kuballe. Det finns i nuläget ingen ny prognos om hur lång tid det kommer att ta, men det senaste jag fått till mig från VA är att man ska komma med ny information vid 15-tiden, uppgav hon då.

Just nu är det framförallt boende från Kuballe, Mölnebo och sträckan upp till Bäckevik som påverkas av läckaget.

Senare på eftermiddagen meddelade Eva-Karin Ohlsson att arbetet troligen skulle pågå hela kvällen, och att vattnet skulle vara tillbaka först på fredagsmorgonen.

ANNONS