När räddningstjänsten kom fram möttes de av rökutveckling i villan och branden kunde lokaliseras till sovrummet.
När räddningstjänsten kom fram möttes de av rökutveckling i villan och branden kunde lokaliseras till sovrummet. Bild: Mikael Berglund

En till sjukhus efter brand i sovrum

Det började brinna i en villa i Röreviken på Tjörn under torsdagskvällen. Enligt polisen var det grannar som upptäckte branden och lyckades väcka kvinnan som låg och sov i villan. Personen fick föras till sjukhus.

ANNONS
|

Det var strax efter klockan 22 på torsdagskvällen som SOS larmades om en brand i en villa i Röreviken på Tjörn. Åtta enheter från räddningstjänsten åkte på larmet och en ambulans.

När räddningstjänsten kom fram möttes de av rökutveckling i villan och branden kunde lokaliseras till sovrummet. Vid 22.30 hade räddningstjänsten släckt.

På fredagsmorgonen berättar polisen att det var grannar som upptäckte att det rök från grannvillan.

– De agerar rådigt och får då väckt upp målsägaren, kvinnan, som låg och sov i fastigheten. De påbörjar också släckning med en brandsläckare, säger Herman Egelström, stationsbefäl vid polisen i Södra Fyrbodal.

ANNONS

Vetekudde orsaken

Enligt polisen ska kvinnan ha fått mindre brännskada, men fick åka med ambulans till sjukhus.

Branden ska ha blivit tämligen begränsad till sovrummet, men fastigheten har fått rökskador.

– Sannolikt rör det sig om en vetekudde som fattat eld. En anmälan om brand utan om misstanke om brott har upprättats, säger Herman Egelström.

Hur vetekudden kunde fatta eld är okänt.

ANNONS