Här är veckans toppnyheter 17-24 juli

Stölder på Ica, Stenungsögårdens rekordsommar och parkeringskaos på badstrand. Här är ett urval av ST-tidningens mest lästa artiklar den senaste veckan.

ANNONS
|

Icahandlaren och chefen om stölderna: ”Man känner sig helt maktlös”

Varje år stjäls det för runt en miljon kronor, bara i Ica-butiken i Stenungsund. Totalt kostar butiksstölderna i runda slängar den svenska handeln 100 miljarder kronor om året. Men få anmälda brott utreds och går vidare till åtal, trots både stark bevisning och vittnen.

Gårdens rekordsommar – 51 bröllop bokade

Stenungsögården anordnar många olika tillställningar däribland bröllop. De tror att det vinnande konceptet för dem är att allt som behövs under en bröllopsdag finns på plats. I år slår de personligt rekord i antalet bokade vigslar och firanden på gården.

Parkeringskaos på populär badstrand – kan få allvarliga konsekvenser

Badplatsen Hawaii lockar allt fler besökare och under sommarens hetaste dag var parkeringskaoset totalt. Längs hela vägen några meter från väg 160 och ner till badplatsen var högerfilen helt blockerad av parkerade fordon, vilket kan få förödande konsekvenser vid en eventuell olycka.

ANNONS

”Giftfri” solkräm hyllas – hudläkare varnar för trenden

Vanliga oljor saluförs i sociala medier som ”giftfria solskydd”. Mest hajpad är hallonfröolja, som påstås ha en solskyddsfaktor uppåt SPF 40. Bloggsystrarna Ulrika och Johanna Forsman gjorde ett eget test – på en bar rygg i gassande sol. Men hudläkaren Julia Fougelberg varnar för trenden – och reder ut vad som verkligen funkar som skydd mot de livsfarliga UV-strålarna.

Med vattenskoter Sverige runt på nio dagar

Johan Johansson är hemma igen efter en äventyrlig semester: Han har åkt vattenskoter längs hela Sveriges kust. Det motsvarar 48 stycken ”Tjörn runt”.

ANNONS