Klart: Bob Hund kommer till Pilane i sommar

Nu är det klart att Bob Hund, ett av Sveriges mest kända liveband, kommer till Pilane i sommar. De är andra akten ut i satsningen Konsert i Pilane.
– Vi hoppas att det blir ett koncept – att folk tänker att andra helgen i juni så är man på Tjörn och går på konsert, säger Sandra Saied, evenemangskoordinator Tjörns kommun.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Lördag 10 juni äntrar Bob Hund scenen i naturens egen konsthall Skulptur i Pilane på Tjörn. Bob Hund är ett av Sveriges mest kända liveband, som spelat tillsammans i över 30 år. På bandets repertoar finns hits som ”Nu är det väl revolution på gång”, ”Helgen v. 48” och ”Stenåldern kan börja”.

– Det ska bli superroligt att få göra det här i år igen. Bob Hund passar perfekt in i konceptet. Bob Hunds egna uttryck i kombination med att alla vackra skulpturer i parken under bar himmel, utomhus en sommarkväll – det känns fantastiskt, säger Sandra Saied, evenemangskoordinator Tjörns kommun.

2 000 biljetter

Sandra Saied berättar att man var ute efter en akt som är folklig, men samtidigt också nischad, så att det blir en konsert som alla kan besöka. Och trots att Bob Hund spelat i över 30 år och att bandmedlemmarna nu är medelålders så tror hon att de kan locka en yngre publik.

– Jag tror faktiskt att de kan nå unga vuxna. Nu har de precis släppt nytt också, så jag tror att vi kommer få en ganska blandad publik.

Bob Hund blir nu andra akten ut i Konsert i Pilane, som skulpturparken och Tjörns kommun arrangerar tillsammans. Förra året uppträdde Daniel Adams Ray och så såg 800 personer konserten.

I år kommer man släppa 2 000 biljetter.

”Koncept”

– Nu har vi haft mycket bättre framförhållning och bättre möjligheter att förbereda, bland annat parkeringsplatser. Vi kommer ha fler bussar i år också.

Planen är nu att fortsätta med Konsert i Pilane, som man hoppas ska bli en långsiktig satsning.

– Det är fantastiskt att vi kan fortsätta med samarbetet med Pilane, som fungerade så väldigt bra förra året. Vi hoppas att det får fortsätta och utvecklas och att det blir ett koncept – att folk tänker att andra helgen i juni så är man på Tjörn och går på konsert, säger Sandra Saied.

Bob Hund

Bandet är under 2023 aktuella med albumet ”Drömmen är en råvara, verkligheten är en raffinerad produkt”. Första delen av denna släpptes i januari – andra delen kommer i maj. Spelningen på Pilane blir en del av deras sommarturné.

Det är bandets första nya album på fyra år.

ANNONS