En pensionär på Tjörn krävs nu på närmare 60 000 kronor.
En pensionär på Tjörn krävs nu på närmare 60 000 kronor. Bild: Johan Hallberg

Pensionär på Tjörn måste betala tillbaka bostadsbidrag

En pensionär på Tjörn fick bostadsbidrag som hen inte hade rätt till under två och ett halvt års tid. Nu krävs hen på närmare 60 000 kronor av Pensionsmyndigheten.

ANNONS
|

Den som är pensionär kan ansöka om bostadstillägg från Pensionsmyndigheten – ”ett skattefritt tillägg för dig som har låg pension”, som myndigheten beskriver det på sin hemsida. Ens bostadskostnad, familjesituation och den totala ekonomin påverkar hur mycket en pensionär har rätt till och många får avslag.

En som beviljades tillägget var en pensionär på Tjörn. Men nu måste hen betala tillbaka allt hen fått under drygt 2,5 års tid till Pensionsmyndigheten; 58 695 kronor.

Pensionsmyndigheten uppger i sitt beslut att pensionären inte anmält sin arbetsinkomst och bilförmån, vilket hen är skyldig att göra, och därför måste hen betala tillbaka allt hen fått i tillägg.

ANNONS

Pensionären själv har uppgett att hen trodde att Pensionsmyndigheten per automatik fick in uppgifter om inkomstförändringar från Skatteverket, men myndigheten informerade hen om att så är inte fallet.

LÄS MER:Gratis broddar till alla Tjörnbor över 65 år

LÄS MER:50 år av styrelsearbete med Svanesunds bordtennissektion: ”Jag har svårt för att säga nej”

LÄS MER:Matpriserna höjs i butikerna: ”Det är nästan så man skäms”

ANNONS