Premiär för Bergströms Netflixfilm inspelad på Åstol

Filmteamet, med flera kända skådespelare som Marie Göranzon, Claes Malmberg, Ann Westin och Molly Nutley, gästade under den gångna hösten Västkusten. I morgon, torsdag är det Netflixpremiär för den nya filmen Dancing Queens, delvis inspelad på Åstol.

ANNONS
|

Filmen, som regisserats av Helena Bergström, handlar om en 23-årig dansare uppvuxen på en liten ö i Bohusläns skärgård som drömmer om att kunna försörja sig på sitt stora intresse.

Ett jobb på drag-klubben Queens leder sedan till att omgivningen får upp ögonen för henne och drömmen för huvudrollsinnehavaren Dylan Pettersson, gestaltad av Helena Bergströms dotter Molly Nutley, blir därefter att få medverka i klubbens dragshow. Detta trots vissa hinder, eftersom hon är tjej. Men där det finns vilja finns det också en väg.

Helena Bergström har i en intervju med Dagens Nyheter berättat att hon länge haft filmen i sitt huvud och velat undersöka frågan om könsnormer, både på drag-klubbar och rent generellt.

ANNONS

Filmen beskrivs av strömningstjänsten Netflix, där den har premiär i morgon torsdag, som "ett drama om att våga omfamna det oförutsägbara och vara öppen för kärlek och vänskap i alla dess former".

Förutom Molly Nutley medverkar bland andra Marie Göranzon, Claes Malmberg, Rakel Wärmlander, Christopher Wollter, Ann Westin och Dominika Peczynski i filmen som delvis är inspelad på Åstol, men även i Göteborg och Ulricehamn under två omgångar 2020.

Helena Bergström har tillsammans med Denize Karabuda också skrivit manus till filmen som producerats av Sweetwater Production. För kostym står modedesignern Camilla Thulin.

ANNONS