Skyllde på kompisar efter olycka – värmekamera talar emot

En 30-årig man åtalas, misstänkt för grovt rattfylleri efter en singelolycka i Skärhamn. I förhör nekar mannen och påstår att det var hans vänner som kört bilen och att de sedan ska ha sprungit ifrån olycksplatsen, men räddningstjänstens värmekamera tyder på annat.

ANNONS
|

Det var i början på juli som ett vittne kom körandes i riktning mot Skärhamn och såg den misstänka mannen komma farandes över refugen och ner i diket i riktning mot Stenungsund.

Enligt polisens förundersökning betedde sig den åtalade mannen nervöst och berättade olika historier om händelseförloppet när de kom till platsen. Mannen påstod att det hade varit flera kompisar i bilen utöver honom själv, varav en av kompisarna ska ha kört bilen och sedan sprungit iväg. Den misstänkte ska sedan ha frågat räddningstjänsten om vad han skulle säga till polisen och bad om att bli ”backad” och få hjälp med sin historia.

ANNONS

I baksätet på bilen fanns en påse med tomma ölflaskor och när räddningstjänsten undersökte bilen med värmekamera kunde de konstatera att alla säten var kalla förutom förarsätet. Alltså inga tecken på att fler individer hade befunnit sig i bilen enligt deras bedömning. Den misstänkte mannen ska även ha frågat patrullen vid ett flertal gånger vad han skulle säga i ett förhör och ville konstant poängtera att han inte var kriminell.

Mannen förnekar grovt rattfylleri men godtar eventuellt strafföreläggande.

ANNONS