Stora problem hos teleoperatör

Driftstörningarna hos telefonoperatören Tele2 gjorde det var svårt att ringa till Orust kommun under torsdagsförmiddagen. ”Det är naturligtvis inte bra”, säger Jenny Borg på kommunen.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

”Vi har tekniska problem. Vi jobbar på att lösa det så snabbt som möjligt”, skrev operatören Tele2 på sin hemsida.

Orust kommun drabbades av det hela. Somliga invånare som ville ringa in till kommunen kom inte fram. Så här skrev kommunen på sin hemsida efter att problematiken uppdagats:

”Orust kommuns telefonisystem har stora störningar. Når du inte oss via telefon? Mejla gärna till: kommun@orust.se”.

Ett antal kommuner i landet drabbades av liknande problem. Även Comviq upplevde stora störningar i driften.

Det var även svårt att nå Sveriges domstolar via telefon, rapporterade TT:

– Det är ett stort problem med Tele2:s driftsstörningar. Vi är kopplade till Tele2 så det går inte inte ringa externt till Sveriges domstolar just nu, sa Jens Mattsson på Domstolsverkets presstjänst till TT.

På Twitter skrev Åklagarmyndigheten om problematiken:

”Just nu är det problem med telefonin hos Åklagarmyndigheten. Vi kan för tillfället inte ta emot samtal och inte heller ringa utgående samtal. Vi jobbar på att lösa problemet så snabbt som möjligt”, skriver myndigheten.

Uppdatering: Nu är driftstörningen löst och telefonin ska fungera igen, något som Orust kommun bekräftar för ST-tidningen:

– Det funkar igen för Orust i alla fall, meddelar Jenny Borg, kommunikationsansvarig på kommunen, efter 11.30.

Hur ser du på en sådan här händelse, att invånarna inte kan ringa in med sina ärenden till er?

– Det är naturligtvis inte bra, men vi har flera kontaktvägar in om folk behöver kontakta oss, säger hon och refererar bland annat till kommunens hemsida, Facebook samt kommunens mejladress.

ANNONS