Vattenläcka i Skärhamn – fastigheter utan vatten

En vattenläcka upptäcktes i närheten av Billströmsvägen i Kroksdal i Skärhamn på Tjörn på torsdagskvällen. På fredagseftermiddagen var problemet åtgärdat.

ANNONS
|

– Det har kommit information från boenden runtomkring. Ett antal fastigheter är utan vatten just nu. VA-jouren är på plats för att bedöma vad de kan göra, sa Mikael Mårtensson, tjänsteman i beredskap på Tjörns kommun, vid klockan halv nio på torsdagskvällen.

Vattnet leds om

Personal på kommunen har under arbetet lyckats leda om vattnet, berättar Mikael Mårtensson vid niotiden.

– Jag har pratat med VA-chefen och personalen som jobbar med läckan. Just nu ser det, i sammanhanget, bra ut. Man har lyckats leda om vattnet så att det, just nu, bara är sex stycken hushåll som blir utan vatten fram till att läckan är åtgärdad i morgon (fredag) vid lunch, säger han och fortsätter:

ANNONS

– Det har skickats ut ett SMS till berörda fastigheter. Det finns vatten att hämta vid en brandpost i gatan på Billströmsvägen 6.

På fredagsmorgonen var fortsatt sex fastigheter utan vatten.

– De jobbar på för fullt med att få igång vattnet igen. Just nu vet vi inte vad som har orsakat läckan men det lär klarna under förmiddagen, säger André Åström, samhällsvägledare på Tjörns kommun.

Vid klockan 16 på fredagseftermiddagen var arbetet med läckan klart och alla hushåll ska ha tillgång till vatten.

– Det var en vattenledning som hade spruckit vilket gjorde att vi behövde gräva upp och reparera sprickan, säger Mikael Mårtensson, tjänsteman i beredskap på Tjörns kommun.

ANNONS