Två nya försök till bedrägeri mot äldre STO-invånare

Polisen i Södra Fyrbodal fick under tisdagen in två nya anmälningar från två äldre kvinnor som fått falsk-sms från sina påstådda barn. Båda ska ha fått ett meddelande om att göra en inbetalning på 20 000 kronor, men fattat misstankar och i stället kontaktat polis.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Polisen i region Väst gick tidigare i oktober ut och varnade för en ny form av sms-bedrägerier som cirkulerar. Det i form av mass-sms som som ser ut att komma från barn som har en trasig eller skadad mobil och vädjar till sin föräldrar för hjälp med att betala en räkning.

En Svanesundskvinna i 70-årsåldern utsattes i en dryg vecka sedan för ett liknande bedrägeriförsök, då hon sent på kvällen ska fått ett sms från sin påstådda dotter som bad henne överföra 3 000 euro.

Under tisdagen anmäldes två nya försök till sms-bedrägeri mot två äldre kvinnor i 80-årsåldern till polisen i Södra Fyrbodal.

– I båda fallen handlar det om sms som ska ha skickats från kvinnornas påstådda son respektive dotter, berättar Håkan Hansson, tf stationsbefäl vid polisen i Södra Fyrbodal.

Båda sms:en ska ha skickats sent på kvällen igår, respektive förrgår med uppmaningen att överföra 20 000 kronor till barnen, som i det ena fallet uppgett sig ha krångel med sin bank och i det andra fallet med sin telefon.

– Ingen av dem ska dock ha gått på uppmaningen, utan i stället ringt upp sina respektive barn och sedan anmält bedrägeriförsöket till polis, uppger Håkan Hansson som nu vill rikta en ny varning till alla att inte överföra pengar utan att först kontrollera vem som är avsändaren.

LÄS MER:Svanesundsbo fick sms om pengahjälp från sin påstådda dotter

LÄS MER:Polisen varnar: Falska sms skickas till föräldrar från deras ”barn”

ANNONS