Snöoväder ger problem för tågtrafiken

Flera tågavgångar har ställts in eller är försenade från Göteborgs centralstation, vilket även påverkar turer mot Stenungsund, Uddevalla och Strömstad. På torsdagsmorgonen ser tågtrafiken ut att kunna komma igång igen, dock är läget fortfarande problematiskt.

ANNONS

Det snöoväder som just nu pågår ställer till problem i kollektivtrafiken i Göteborg. Tågtrafiken in och ut från Göteborgs central försenas, och ställs i flera fall in, på grund av att det kraftiga snöandet har orsakat växelfel på spåren.

–Det är stor trafikpåverkan på grund av väderleken. Många inställda tåg och för de tåg som rullar har vi en hel del förseningar, säger Malin Johnson, kommunikatör på Västtrafik.

– Grundproblemet är snön som har orsakat växelfel på Göteborg central, säger Malin Johnson.

Alla avgångar till och från Göteborg central påverkas av växelfelet. Vid klockan 20 fanns ännu ingen prognos för när trafiken kan vara igång som vanligt igen.

Strax efter sex på torsdagsmorgonen informerar man från Västtrafik att från klockan sju och framåt så finns det inte planerade inställda avgångar och trafiken på Bohusbanan beräknas återupptas igen. Dock är det ett fortsatt problematiskt läge för tågen, med tåg som befinner sig på fel plats, frusna växlar och personalbrist, och Västtrafik flaggar för att det kan komma ändringar med kort varsel.

Resenärer uppmanas att planera sin resa i god tid och följa läget både i Västtrafiks app och väderleksrapporter.

ANNONS