Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Skärhamn kunde inte stoppa formstarka Henån/Gilleby

Henån/Gilleby och Skärhamn möttes på onsdagen på Tavlebordsvallen. Henån/Gilleby hade fyra vinster i rad i division 4 Bohuslän/Dalsland herr i fotboll inför matchen – och vann nu på nytt. Matchen slutade 2–1 (0–1).
Henån / Gilleby vann mot Skärhamns IK
Henån / Gilleby vann mot Skärhamns IK

Skärhamns assisterande tränare Kent Evertsson tyckte så här om matchen:

– Min kommentar till 1-2 förlusten är väl att det är otroligt surt. Jag tycker att killarna gör en bra insats, de kämpar stenhårt, vi skapar chanser och släpper inte till jättemycket bakåt. Men som alltid i dessa matcher avgörs de lite genom slumpen. I premiären när vi vann med 2-1 över de vann vi genom ett riktigt skitmål sent i matchen. Nu var det deras tur. Så är det i fotbollen. Vi kämpar vidare. / Markus Johansson, assisterande tränare i Skärhamns IK.

Segermålet för Henån/Gilleby stod Victor Falk för efter 88 minuter.

Skärhamn startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara två minuter slog Andreas Bengtsson till. Nästa mål dröjde. Med en dryg halvtimme kvar att spela fick Viktor Martinsson träff och kvitterade för Henån/Gilleby.

Det matchavgörande målet kom i slutminuterna, med två minuter kvar att spela, när Victor Falk gjorde 2–1 för Henån/Gilleby. Falk fullbordade därmed lagets vändning. Det fastställde slutresultatet till 2–1.

Det här betyder att Henån/Gilleby ligger på fjärde plats i tabellen, och Skärhamn är på sjunde plats.

I nästa omgång har Henån/Gilleby IFK Uddevalla borta på Fridhemsvallen, torsdag 30 juni 19.00. Skärhamn spelar hemma mot Fengersfors lördag 2 juli 13.30.