Jubel i Stenungsunds HK. Arkivfoto.
Jubel i Stenungsunds HK. Arkivfoto. Bild: Christopher Kullenberg Rothvall

Dubbelt målkalas på SHK:s premiärfest

Stenungsunds handbollsdamer har startat säsongen på bästa sätt. Det blev en total överkörning av Team Kropps i premiären hemma i Stora Höga arena och seger 31–17. Herrarna ville inte vara sämre och krossade Tibro.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Pernilla Larsson har erfarenhet från handboll på elitnivå i Kärra och innan dess i Kungälv. Förra säsongen hann hon med två provträningar och en match med Stenungsunds HK innan serien stängdes ner på grund av coronarestriktionerna. Nu är Pernilla Larsson med fullt ut och satte sex bollar i mål i premiären.

– Det var väldigt roligt att komma i gång. Det var lite slarv och premiärnerver, men det gick bra till slut. Vi missade en del och kunde ha vunnit med ännu mer. Fast vi är jättenöjda, säger Pernilla Larsson.

Varför vinner ni?

– Vi har ett annorlunda försvarsspel och är svåra att möta. Kropps hade många juniorer i laget och vi blev för tunga för dem. Vi har rätt mycket rutin i laget, det var en bidragande faktor. Och många olika kvaliteter på spelarna.

Och för egen del – du fick göra sex mål?

– Det kändes jättebra. Kul med ett nytt försvar. För mig var det kul att bara få spela. Och att få spela vänsternia igen. Jag vikarierade på linjen i Kärra, nu var jag tillbaka på min gamla plats.

Även herrarna visades sig på målhumör direkt i sin premiär mot Tibro i division 2 väst. Det tog några minuter att ta kommandot och efter en kvart var matchen i princip avgjord.

SHK-tränaren Nacor Medina.
SHK-tränaren Nacor Medina. Bild: Tony Balogh

– Vi står bra bakåt och kontrar in det mesta. I början håller vi spelplanen med få tekniska fel. David Gerd i mål är väldigt bra. Vi får en bra utveckling av matchen och kan gå runt på alla gubbar. Då slappnar vi av och det blir lite mer tekniska fel. Lätt hänt när man leder med tio, säger tränaren Nacor Medina i SHK herr.

Siffrorna stannade till slut vid seger 33–18.

Handboll

Division 2 väst östra dam

Stenungsunds HK – HF Team Kropps 31–17 (14–7)

Mål: Pernilla Larsson 6, Selma Maderner 6, Catrin Kullman 4, Lisa Mathiasson 3, Nicole Friman 3, Maria Sköld 3, Jennifer Johansson 3, Tilda Hallberg, Sandra Boström, Anna Ek.

Bra: Selma Maderner gjorde ett viktigt jobb på linjen och Jennie Johansson svarade för viktiga räddningar i målet.

Division 2 väst herr

Stenungsunds HK – HP Tibro 33–18 (17–7)

Mål: Jonathan Eriksson 5, Anders Blomquist 5, Niklas Svanberg 5, Timmie Javette 4, Kevin Vaz 3, Anton Bodin 3, Martin Svensson 2, Rasmus Källerfelt 2, Oskar Karlsson 2, Douglas Åhlström, Andreas Ståhlnacke.

Bra: David Gerd i målet.

ANNONS