Efter fem förluster i rad – äntligen är sviten bruten för Rönnäng

Matchen mellan Uddevalla och Rönnäng i Fridhemshallen slutade 3–6 (1–0, 1–3, 1–3). Ett skönt trendbrott för Rönnäng. Laget hade före tisdagens bortamatch fem förluster i rad i HockeyTrean södra A.

|
Uddevalla HC förlorade mot Rönnängs IK

Uddevalla tog ledningen efter 18 minuters spel, genom Felix Henning på pass av Dylan Bergqvist Månskär och Pontus Nestorsson. Uddevalla tog ledningen med 2–0 genom Jonathan Lindberg efter 4.50 i andra perioden.

Rönnäng vände på dock matchen när laget gjorde tre raka mål och gick från 2–0 till 2–3. 1.30 in i tredje perioden slog Felix Andreasson till på pass av Noha Lindqvist och Ola Källman och kvitterade.

3.55 in i perioden nätade Rönnängs Alexander Amores på pass av Karl Stenberg och Melker Samuelsson och gav laget ledningen.

Efter 14.57 slog Melker Samuelsson till på nytt framspelad av Hannes Kristiansson och Anton Bergström och ökade ledningen för Rönnäng.

Rönnäng punkterade matchen med ett 3–6-mål med 23 sekunder kvar att spela ännu en gång genom Melker Samuelsson. 3–6-målet blev matchens sista.

Melker Samuelsson gjorde tre mål för Rönnäng och totalt fem poäng.

Uddevalla har tre vinster och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Rönnäng har en vinst och fyra förluster.

Med två omgångar kvar är Uddevalla på fjärde plats i tabellen, och Rönnäng är på femte plats.

Fredag 25 november 19.30 spelar Rönnäng hemma mot Trollhättans HC.