Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Otto Stenberg åker med Tre Kronors team 18 på läger – redan som 16-åring. Bild: Tony Balogh
Otto Stenberg åker med Tre Kronors team 18 på läger – redan som 16-åring. Bild: Tony Balogh

Hockeytalangen Otto Stenberg på elitläger – ett år för tidigt

Han fick sin tidiga hockeyskolning i Stenungsunds HF. Nu är Otto Stenberg aktuell för landslagsuppdrag.

16-årige Otto Stenberg började sin bana i Stingers. Och han gjorde 16 matcher i division 2 innan han hade fyllt 15 år. Det gav eko i hockeyvärlden och nu gör han sin andra säsong i Frölundas J20-lag – den förra gick dock mest i stöpet i pandemin – där han hittills i år svarat för tio mål och sex assist på 15 matcher.

– Jag är väl rätt mogen och man får spela smart för att inte utsätta mig för onödiga situationer. Det var jättelärorikt i A-laget, att spela mot mycket större spelare. Och kul att vara med, jag hade kollat på A-laget sedan jag var liten. Det var en nyttig hjälp att spela med A-laget nu när jag har fått vara med i Frölunda J20. Jag var van att spela mot större spelare, säger Otto Stenberg.

Otto Stenbergs framfart har inte gått de ansvariga för U17-landslaget förbi, som är hans egen åldersgrupp. Han har gjort tre landskamper och levererat ett mål och sex assist i de matcherna. Bland annat svarade han för ett riktigt konstmål – ett så kallat Zorro-mål – i en landskamp mot Finland i somras.

LÄS MER: Ottos hockeysuccé i landslaget – Lagkapten och bäste spelare

Nu är Stingers-talangen från Stora Höga kallad till elitläger igen, som underårig i Team 18-landslagets elitcamp i Furudal 15-19 december. Majoriteten av de kallade spelarna är födda -04, medan Otto Stenberg och en till, Theo Lindstein från Brynäs, är födda -05. Otto är också den ende Frölunda-spelaren i truppen.

LÄS MER: Stenberg lagkapten i landslaget –ledde laget till seger mot Finland

– Det ska bli svinkul. Det är många jäkligt bra spelare, en del spelar i SHL till vardags. Riktigt roligt, tycker Otto Stenberg, som själv inte har fått chansen att träna med Frölundas seniorer ännu.

Vad för egenskaper har gett dig en plats?

– Jag är rätt smart på isen och gör mina medspelare bättre. Jag vill göra det jag är bra på och bidra med det. Jag ska göra mitt bästa och hoppas att det går bra.

I vår spelas U18-VM. Är det något du siktar mot?

– Absolut.Det hade varit coolt att spela där.