Klart i dag: Stenungsund vinner serien efter seger mot Trollhättans HC

10–4 (2–1, 6–2, 2–1) hemma mot Trollhättans HC räcker. Nu är seriesegern i HockeyTrean södra A klar för Stenungsund. Trollhättans HC ligger på åttonde plats i tabellen.

Stenungsund HF vann mot Trollhättans HC

I och med detta har Stenungsund hela 13 raka segrar och behöver en seger till för att gå igenom serien utan att tappa poäng.

Stenungsund ökade ledningen till 2–0 snabbt. Efter 2.48 gjorde Hugo Koch mål på pass av Hjalmar Holmstedt och Ethan Salter.

Trollhättans HC reducerade till 2–1 snabbt. Efter 4.50 slog Isac Russberg Svensén till. Efter 2.28 i andra perioden nätade Lukas Karlsson, framspelad av Kevin Håkansson och kvitterade för Trollhättans HC.

Stenungsunds Julius Holmstedt gjorde 3–2 efter 4.13 på pass av Erik Fagerlin och Hugo Koch.

Ethan Salter gjorde dessutom 4–2 efter 4.37 framspelad av Jonatan Lund och David Reuterberg.

Jerry Tornberg gjorde dessutom 5–2 efter 10.32 på pass av Philip Elgestål och Tony Pappila.

Trollhättans HC:s Kevin Håkansson gjorde 5–3 efter 11.14.

Stenungsunds Erik Fagerlin gjorde 6–3 efter 12.27 på pass av Kevin Elgestål och Anton Avehag.

Anton Avehag gjorde dessutom 7–3 efter 14.40 på pass av Erik Fagerlin och Kevin Elgestål.

Kevin Casperson gjorde dessutom 8–3 efter 17.00 framspelad av Hugo Koch och Oskar Högström. 5.08 in i tredje perioden nätade Trollhättans HC:s Hannes Fredriksson framspelad av Jesper Nilsson och Isac Russberg Svensén och reducerade. Mer än så blev det dock inte för Trollhättans HC.

8.04 in i perioden slog Julius Holmstedt till på nytt på pass av David Reuterberg och ökade ledningen.

Efter 9.48 nätade Kevin Elgestål och ökade ledningen för Stenungsund. Det fastställde slutresultatet till 10–4.

Stenungsund har fem segrar på de senaste fem matcherna, medan Trollhättans HC har en vinst och fyra förluster.

Stenungsund tar sig an Rönnäng i sista matchen hemma fredag 2 december 19.30.