Ryck i sista perioden avgjorde för Stenungsund borta mot Vinga

En jämn match mellan hemmalaget Vinga och gästande Stenungsund avgjordes först i tredje perioden. Där var Stenungsund starkare och vann matchen i division 1 Västsvenska dam i innebandy med 3–2 (1–0, 1–2, 1–0).

|

Segermålet för Stenungsund stod Sara Hedberg för 5.01 i tredje perioden.

Stenungsund tog därmed andra raka segern, efter 4–3 mot Guldheden i premiären.

Stenungsund tog ledningen efter 8.50, genom Nathalie Nilsson framspelad av Linn Thorén. Matchen stod därefter länge och vägde. Efter 12.04 i andra perioden slog Elin Strandhagen till, på pass av Julia Hultén och kvitterade för Vinga.

Stenungsunds Nathalie Nilsson gjorde 1–2 efter 19.49 framspelad av Sara Hedberg.

Vinga kvitterade till 2–2 alldeles i slutsekunderna av perioden genom Amanda Nygren på pass av Sally Ivarsson.

5.01 in i tredje perioden nätade Stenungsunds Sara Hedberg framspelad av Julia Hultberg och avgjorde matchen. Det fastställde slutresultatet till 2–3.

Nästa motstånd för Stenungsund är IBK Göteborg. Lagen möts söndag 17 oktober 18.30 i Stenungsund Arena.