Stenungsund kvalklart efter seger mot Lions

Efter en bra säsong i HockeyTrean södra A är Stenungsund nu klart för kval till HockeyTvåan. Det efter seger, 6–2 (2–1, 2–1, 2–0), på hemmaplan mot Lions.

|
Stenungsund HF vann mot Lions HC

I och med detta har Stenungsund hela tio raka segrar och är fyra segrar ifrån en hel säsong utan förlust.

Stenungsund startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara 2.50 slog Rasmus Rosenqvist till framspelad av André Magnusson och Julius Holmstedt.

Lions kvitterade till 1–1 efter 12.19, genom Hugo Brandi assisterad av Måns Axelsson.

Stenungsund tog ledningen på nytt efter 18.54, genom Tommy Pappila på pass av Hugo Koch och Rasmus Rosenqvist.

Stenungsund tog kommandot även i andra perioden. Laget gick upp till 3–1 innan Lions reducerade.

Därefter kontrollerade dock Stenungsund spelet och innan perioden var över hade laget ryckt åt sig ledningen med 4–2. Stenungsund fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 6–2. Målen i sista perioden gjordes av Tony Pappila och Hugo Koch.

Noterbart är att Hugo Koch gjorde ett mål för Stenungsund och spelade dessutom fram till två mål och Rasmus Rosenqvist stod för två mål och ett assist.

Stenungsund har fem segrar på de senaste fem matcherna, medan Lions har tre vinster och två förluster.

Med fyra omgångar kvar är Stenungsund i serieledning, medan Lions är på tredje plats.

I nästa omgång har Stenungsund Munkedal hemma i Stenungsund Arena, onsdag 23 november 19.00.