Stenungsund utklassade Bovallstrand/Hunnebostrand på hemmaplan

Stenungsund fick rejäl utdelning när laget vann på hemmaplan mot Bovallstrand/Hunnebostrand i division 3 Bohuslän/Dalsland dam i fotboll med 6–0 (2–0).

|
Stenungsunds IF dam vann mot Bovall/Hunnebo

Bovallstrand/Hunnebostrands tränare Malin Johansson tyckte så här om matchen:

– En väldigt tung förlust. Jag tycker vi spelar bra i första och skapar en hel del med bland annat ett skott på insidan stolpen och en frispark som styrdes strax utanför. I andra halvlek tvingas vi göra en hel del förändringar som påverkar oss mycket. Vi får inte alls till vårt spel och bjuder hemmalaget på alldeles för mycket lägen som de sätter.

Stenungsund fick en bra start på matchen. Rebecka Sten slog till, redan i 15:e minuten.

Laget ökade ledningen till 2–0 i 26:e minuten, åter igen genom Rebecka Sten. Direkt efter pausen gjorde Märta Löfqvist mål och ökade Stenungsunds ledning.

I 54:e minuten nätade Agnes Vinghamre, och gjorde 4–0.

Bara två minuter senare var det Alinde Nyström som såg till att Stenungsund ökade ledningen på nytt, till 5–0.

Stenungsund gjorde också 6–0 genom Clara Nilsson i 69:e minuten. 6–0-målet blev matchens sista.

Stenungsund har tre segrar och två oavgjorda på de senaste fem matcherna, medan Bovallstrand/Hunnebostrand har en vinst, en oavgjord och tre förluster.

För hemmalaget betyder resultatet andra plats i tabellen. Bovallstrand/Hunnebostrand är på nionde plats.

Nästa motstånd för Stenungsund är Stångenäs-Lysekil. Lagen möts onsdag 18 maj 19.30 på Brastad Arena. Bovallstrand/Hunnebostrand tar sig an Tjörn hemma fredag 20 maj 19.00.