Stenungsund vann i HockeyTvåan Kvalserie södra herr mot Kållered

Stenungsund vann på hemmaplan mot Kållered i HockeyTvåan Kvalserie södra herr, med 8–1 (2–0, 2–1, 4–0).

|
Stenungsund HF vann mot Kållered SK ishockey

Det betyder att Stenungsund äntligen bröt sin förlustsvit, som stannade på fem förluster i rad.

Stenungsund startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 42 sekunder slog Miska Varjosaari till assisterad av Owen Sobchak.

Stenungsund ökade ledningen till 2–0 snabbt. Efter 5.47 gjorde Hannes Kristiansson mål framspelad av Owen Sobchak.

Kållered reducerade dock till 2–1 genom Christoffer Lindqvist tidigt i andra perioden och gav visst liv till matchen igen.

Stenungsund gjorde dock två snabba mål och gick från 2–1 till 4–1 efter mål av Darius Davidsson och Owen Sobchak. Stenungsund fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 8–1. Målen i sista perioden gjordes av Owen Sobchak, Darius Davidsson, Owen Sobchak och Jonathan Fogelström.

Owen Sobchak gjorde tre mål för Stenungsund och spelade dessutom fram till tre mål.

Stenungsund har en seger och och fyra förluster på de senaste fem matcherna, medan Kållered har två vinster och och tre förluster.

Med fyra omgångar kvar är Stenungsund på femte plats i tabellen, och Kållered är på tredje plats.

Stenungsund tar sig an Bäcken i nästa match borta söndag 10 april 16.00.