Jennifer Johansson i försvarsjobb.
Jennifer Johansson i försvarsjobb. Bild: Niklas Ohlson

Stenungsunds HK starkast i streckmatchen

Stenungsund vill vara i topp tre i handbollstvåan. Ett stort steg togs med segern borta mot Skara HF U

ANNONS
|

Det var en nervig fyrapoängsmatch som Stenungsund hade att ladda inför. Seger och marginalen ner till Skara under strecket skulle öka, förlust och Skara skulle få häng på topptrion igen.

Skara började bäst och var i ledarläge första 20 minuterna. Då kom Stenungsund i kapp och förbi och behöll en knapp ledning 15–13 i paus.

Andra halvlek blev en stabilare resa för SHK. Skara fick visserligen energi mot slutet i ett ärligt försök att ta sig tillbaka in i matchen, men kom aldrig närmare en två bollar upp. Stenungsund gick i mål med 29–24 i segersiffror.

– Först och främsta funkade försvarsspelet väldigt bra och tight. Vi stängde så att de inte kunde komma igenom. Skara fick inte spela sitt spel, säger Jennifer Johansson, högernian i Stenungsund som svarade för sex fullträffar den hör eftermiddagen.

ANNONS

En bra defensiv gav som så ofta en vass offensiv.

– Vi sätter dit de lägen vi får. Vi trycker framåt och spelet flyter på. Vi klarar också att hålla tätt i slutet. Till slut blir det fem mål ner och det är jättebra. Det här var en väldigt viktig match, menar Jennifer Johansson.

Nästa vecka kommer ett eldprov för SHK. Då väntar klara serieledaren Baltichov hemma i Stora Höga arena.

– Det är också¨en väldigt viktig match. Sedan har vi två lag från nedre delen av tabellen och kan förhoppningsvis spela mer avslappnat, säger Jennifer Johansson och fortsätter.

– Idag var det en laginsats, Alla kämpar och får till det, så som vår tränare vill ha det.

Hur ser du på din egen match med sex mål?

– En bra insats, speciellt försvarsspelet kändes stabilt. Att bollarna sedan går in är ett plus.

Handboll

Division 2 västra östra dam

Skara HF U – Stenungsunds HK 24–29 /13–15

Mål: Jennifer Johansson 6, Maria Sköld 5, Lisa Mathiasson 4, Annie Lindfors Ljuhs 3, Catrin Kullman 3, Moa Fors 2, Mikaela Larsén 2, Pernilla Larsson, Sandra Boström, Nicole Friman, Ida Bengtsson

Bra: Kollektivet.

ANNONS