Stenungsunds HK tar stadigt grepp om förstaplatsen

Stenungsunds handbollstjejer vägrar att förlora. När spelet inte stämde till 100 procent i den jämna kampen mot Backa tog laget fram viljan.

ANNONS
|

Lagen följdes åt och bytte ledning med varandra fram till sista tio minuterna. Då tog Stenungsunds HK ledningen över Backa, för att inte släppa ifrån sig den någon mer gång den här dagen.

– Det låg och vägde, det kunde ha gått åt vilket håll som helst. Vi visade vilja i sista tio, då höll vi två mål ner hela tiden. Det var väldigt skönt, tycker sexmålsskytten Jennifer Johansson i Stenungsunds HK.

Hon är inte särskilt överraskad över att det blev en jämn kamp från början till slut.

– Vi visste att det skulle bli så. Vi hade en ganska enkel resa mot Backa hemma och visste att de skulle komma taggade. Det skulle bli en helt annan matchbild. Vi gjorde lite väl mycket tekniska fel och missar.

ANNONS

Vilka imponerade mest mot Backa?

– Alla tar sitt ansvar, speciellt bakåt. Det är där vi vinner matchen. Båda målvakterna gör det bra (Jenny Garplid och Moa Sigvardsson) med lite lätta räddningar som vi kan ligga och trycka på med andra fas-kontringar.

På onsdag är det ny match igen, borta mot Trollhättan, det enda laget som tagit poäng mot Stenungsund under hösten.

– Det kändes som att vi förlorade en poäng iden matchen, inte vann en. Det ska bli skönt att få revansch, tycker Jennifer Johansson.

Stenungsund leder sin division 2-serie med tre poäng ner till Backa och Kärra, som fightas kring strecket mellan andra- och tredjeplatsen.

Handboll

Division 2 väst mitt dam

Backa HK – Stenungsunds HK 29–32 (12–12)

Mål: Jennifer Johansson 6, Pernilla Larsson 5, Maria Sköld 5, Elsa Svirins 4, Annie Lindfors Ljuhs 4, Amanda Broomé 4, Lisa Mattiasson 3, Tilda Hallberg.

Bra: Laginsatsen och viljan, samt försvarsspelet.

ANNONS