Svängigt när Orust vände och vann

Halvvägs in i matchen mellan Hisingsbacka och Orust på Backavallen såg Hisingsbacka ut att gå mot seger. Halvtidsresultatet 2-0 förvandlades dock till någonting helt annat i andra halvlek. Orust vände nämligen och vann matchen i division 2 nordvästra Götaland dam i fotboll med 4-3.

|
Hisingsbacka förlorade mot Orust

Orusts tränare Stefan Kristensson om matchen:

– Efter en usel första halvlek, där vi åter igen hamnar i underläge, så höjer vi oss och vänder i andra till en 4-3-seger.

Matilda Orraryd blev matchhjälte med sitt avgörande 4-3-mål efter 88 minuter.

Hisingsbacka gjorde första målet. Parmina Moradi gjorde målet, redan i 19:e minuten.

Laget ökade ledningen till 2-0 i 34:e minuten, genom Marie Åhs. Direkt efter pausen gjorde Sandra Vallin mål och reducerade åt Orust.

Med en dryg halvtimme kvar att spela nätade Johanna Kihlstrand och kvitterade för Orust.

I 67:e minuten nätade Felicia Svanström, och gav Hisingsbacka ledningen. Fler mål än så blev det inte för Hisingsbacka.

I den 71:a minuten kvitterade Emelie Larsson för Orust.

Det matchavgörande målet kom med två minuter kvar att spela, när Matilda Orraryd gjorde 3-4 för Orust. Orraryd fullbordade därmed lagets vändning. Det fastställde slutresultatet till 3-4.

Hisingsbacka har haft en tuff start på serien och är helt utan poäng efter fyra spelade matcher. Orust har fyra poäng.

Nästa motstånd för Hisingsbacka är Eriksberg. Lagen möts lördag 28 augusti 14.00 på Rosenhill. Orust tar sig an Zenith hemma söndag 29 augusti 17.00.