Svenshögen vände underläge och vann

Svenshögen låg under i halvtid i bortamatchen i division 5 Bohuslän herr i fotboll mot Valla. Men laget vände underläget, och vann, med 4–3 (1–2) i söndagens match på Sparbanksvallen.

|
IFK Valla förlorade mot Svenshögens SK

Svenshögens tränare Andreas Petersson tyckte till om matchen:

– Vi har totalt spelövertag i första halvlek men ligger under med 1-0, innan paus hinner vi dock rättvist göra både 1-1 och 1-2. I andra halvlek slarvar vi otroligt mycket, så pass mycket att Valla vänder och leder en stund med 3-2. Vi vänder tillbaka till 3-4 och med fem minuter kvar får Valla en straff som de missar. Sett till hela matchen rättvis seger till oss men det kunde på grund av slarv ha slutat hur som helst.

Valla fick en bra start på matchen. Simon Haile slog till, redan i 17:e minuten.

Svenshögen kvitterade till 1–1 i 24:e minuten, genom Tobias Mikaelsson.

I 43:e minuten kom 1–2 genom ett snöpligt självmål. Direkt efter pausen gjorde Leo Adolfsson mål och kvitterade för Valla.

Med en knapp halvtimme kvar att spela nätade Jonathan Fhager Karlsson och gav Valla ledningen. Mer än så blev det dock inte för laget.

Anders Olander kvitterade för Svenshögen i 77:e minuten.

Och med åtta minuter kvar att spela kom det matchavgörande målet genom Daniel Sundling. Därmed hade Svenshögen vänt matchen. Det fastställde slutresultatet till 3–4.

Valla har fem förluster på de senaste fem matcherna, medan Svenshögen har tre vinster och två förluster. Det här var Vallas sjätte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Svenshögens tredje uddamålsseger.

Med en omgång kvar är Valla sist i serien, medan Svenshögen är på fjärde plats.

Nästa motstånd för Valla är Lane. Svenshögen tar sig an Ödsmål hemma. Båda matcherna spelas lördag 8 oktober 13.30.