Tjörn tog revansch på Rössö F19

Det blev 3–2 (0–1) till Tjörn när laget mötte Rössö F19 på lördagen i division 3 Bohuslän/Dalsland dam i fotboll. Med det tog hemmalaget Tjörn en skön revansch, då Rössö F19 vann senaste mötet lagen emellan med hela 6–1.

|
Tjörn RSV vann mot IK Rössö Uddevalla F19

– Laget har tagit kliv och vi blir bättre och bättre. Med 10 minuter kvar gjorde Rössö 1-2 på straff. Vi gav inte upp utan 2-2 kom ganska snabbt och sedan forcerade vi in 3-2 på hörna med minuter kvar. Totalt sett en rättvis seger om man ser till chanser och spel, kommenterade Tjörns tränare Göran Engblom.

Emma Eriksson blev matchhjälte med sitt avgörande 3–2-mål efter 87 minuter.

Gästerna Rössö F19 fick en bra start på matchen. Tuva Berneland gjorde målet, redan i 23:e minuten. Matchen stod därefter länge och vägde. Maya Canery kvitterade för Tjörn med knappa kvarten kvar.

Först med nio minuter kvar att spela tog Rössö F19 ledningen genom Clara Bengtsson. Mer än så blev det dock inte för Rössö F19.

Tjörn kvitterade till 2–2 bara två minuter senare genom Emma Andersson.

Fyra minuter senare var det Emma Eriksson som såg till att Tjörn tog ledningen. Därmed hade Tjörn vänt matchen. Det fastställde slutresultatet till 3–2.

Tjörn har två segrar och tre förluster på de senaste fem matcherna, medan Rössö F19 har två vinster och tre förluster. Det här var Tjörns tredje uddamålsseger den här säsongen.

Med en omgång kvar är Tjörn på åttonde plats i tabellen, och Rössö F19 är på sjätte plats.

Tjörn tar sig an Bullaren i sista matchen borta söndag 2 oktober 16.00.