TV-pucken nästa för Stingers och Rönnängs talanger

I september drar klassiska TV-pucken i gång och Stenungsund arena är en av spelplatserna. Inte mindre än tolv spelare från Stenungsunds HF och Rönnängs IK:s 07-lag finns med i truppen hos Bohuslän-Dals lag.

ANNONS

Stenungsunds HF bidrar med åtta spelare och två reserver till grundomgången i TV-pucken. Rönnängs IK har fyra spelare med i truppen, där övriga spelare hämtas från Bohuslän, Dalsland och Säffle i Värmland.

– Lite glad är man. Och så går det i Stenungsund på hemmaplan, säger Tim Rajasalo, en av Stenungsunds killar i TV-pucklaget.

Vad är det som gör er kull med Stingers-lirare så bra?

– Jag tror att vi är uppfostrade bra inom hockey. Vi kan mycket taktik och ger inte upp, säger han.

Pappa Christian Rajasalo har varit ledare från hockeyskolan och fram till i våras. Han kan bara hålla med.

– De har hela tiden varit jätteintresserade och blivit kompisar som spontant ringt varandra för att träna ihop utanför ordinarie tider. De har verkligen gått ihop som ett lag, alltid lyssnat och varit intresserade av vad de kan förbättra. På senare år har de varit till stor hjälp även för de yngre killarna, som ledare på camper och skött det föredömligt, säger han.

Rivig forward

Förutom Tim Rajasalo är också Esbjörn Egelström, Jesper Mainardis, Elias Ernehult Ivarsson, Paul Johannson, Hugo Erixon, Max Leinermar och Otto Hellström med i truppen från Stenungsund, medan lagkompisarna Kasper Lisen och William Wendel är reserver.

Vad blir din roll i laget?

– Jag är en rivig spelare som går på attack. Och erfaren, säger forwarden Tim Rajasalo.

Hur är chanserna för Bohuslän-Dal?

– Vi kan spela bra. Vi gjorde bra motstånd mot Västergötland i Åmålcupen. Vi har det inom oss, menar Tim Rajasalo.

Oliver Svenningsson från Rönnängs IK tror på Bohuslän-Dal som underdogs.

– Vi är ett stenhårt arbetande lag och skulle kunna köra slut på dem – och lyckas att ta oss vidare den vägen. Det känns nervöst, men vi är väl förberedda, så det ska nog gå vägen. Det är bra hockeyspelare i laget, säger han om Bohuslän Dal, som vid det här laget har trimmats ihop sedan i november förra året.

Precis som Stingers-spelarna är killarna från Rönnäng väl sammansvetsade.

– Vi har spelat i samma kedja sedan vi var små och känner varandra ganska bra i spelet. Jag är center och mer av en speluppläggare. Jag är inte den vassaste målskytten, men jag tar jobbet och gör det jag ska göra. Jag gillar att sätta andra i lägen genom passningar, säger Oliver Svenningsson.

De övriga RIK-spelarna i TV-pucken är forwarden Elis Ivarsson, målvakten Liam Börjesson Byfeldt och backen Joel Johansson Dahlberg, samt reserven Hugo Johannesson. Även Rönnängs-fostrade Nils Stenberg är med i truppen. Han spelar numera för Vita Hästen i Norrköping.

Gruppspelet för lagen från Blekinge, Bohuslän-Dal, Göteborg, Skåne, Småland, Västergötland och Östergötland avgörs för pojkarnas del 9-11 september och för tjejerna 16-18 september. I Göteborgs flicklag vaktar Meja Engelin målet. Hon representerade Rönnäng förra säsongen.

LÄS MER:Klart för Slaget om Hakefjorden – Rönnäng och Stingers möts i samma hockeyserie

LÄS MER:Hockeysuccén med DM-slutspel kommer i repris – med Uddevalla som trolig spelplats

ANNONS