Uddamålsseger för Myckleby som besegrade Henån-Gilleby

Det blev uddamålsseger för hemmalaget Myckleby i matchen mot Henån-Gilleby på Ängevi. Laget vann onsdagens match i division 6 Bohuslän södra herr i fotboll med 3–2 (1–0). Joel Johansson blev matchhjälte med sitt avgörande 3–2-mål efter 80 minuter.

|
Myckleby IK vann mot Henån / Gilleby

– Ett starkt kämpande kollektiv tillsammans med en mycket bra målvaktsinsats av Alexander Almefjord, tyckte Mycklebys tränare Martin Lindstrand, efter matchen.

Segern var Mycklebys fjärde på de senaste fem matcherna.

Matchen fick ingen riktig karaktär förrän Myckleby tog ledningen efter en halvtimmes spel, genom Leo Jonasson. Direkt efter pausen nätade Melvin Peterson och ökade lagets ledning.

I 55:e minuten slog Oscar Samuelsson till, och reducerade åt Henån-Gilleby.

Simon Blanck gjorde dessutom 2–2 i 65:e minuten.

Joel Johansson gjorde det matchavgörande målet med knappa kvarten kvar. 3–2-målet blev matchens sista.

Myckleby har fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna, medan Henån-Gilleby har en vinst, en oavgjord och tre förluster. Det här var Mycklebys tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Henån-Gillebys andra uddamålsförlust.

Det här betyder att Myckleby ligger kvar på sjätte plats i tabellen, och Henån-Gilleby på sjunde plats.

Nästa motstånd för Myckleby är Stenungsund 2. Lagen möts fredag 12 augusti 19.00 på Ängevi. Henån-Gilleby tar sig an Morlanda borta lördag 13 augusti 13.30.