Vallen besegrade Henån-Gilleby och toppar nu tabellen

Segern mot Henån-Gilleby på hemmaplan innebär att Vallen nu är serieledare i division 6 Bohuslän södra herr i fotboll, en poäng före Karlsb/Rosse. Karlsb/Rosse har dock två matcher mindre spelade. Vallen vann med 5–0 (2–0). Henån-Gilleby ligger på femte plats i tabellen.

Vallens IF vann mot Henån / Gilleby

Vallen tog en tidig ledning. David Björk gjorde målet, redan i tolfte minuten.

Laget ökade också ledningen till 2–0 i 27:e minuten, genom August Ahlberg Josefsson. Med en knapp halvtimme kvar att spela nätade Johannes Sundström Freiholtz och ökade ledningen för Vallen.

I 75:e minuten ökade Johannes Sundström Freiholtz ledningen ytterligare.

Till slut kom också 5–0 genom Matheus Valentim som ökade Vallens ledning i 83:e minuten. 5–0-målet blev matchens sista.

Vallen har tre segrar, en oavgjord och en förlust på de senaste fem matcherna, medan Henån-Gilleby har två vinster, en oavgjord och två förluster.

Måndag 6 juni 19.15 spelar Vallen hemma mot Karlsberg-Rosseröd. Henån-Gilleby möter Stenungsund 2 hemma på Ivars Färg Arena söndag 12 juni 16.00.