Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

Åtta publikröster om att åter kunna se hockey med Rönnäng

Äntligen kan publiken på lokal nivå åter se levande idrott på plats. Åtta åskådare fick i samband med matchen Rönnäng-Strömstad i Hockeytrean en fråga att besvara: hur känns det att vara tillbaka i Tjörns Ishall för att se hockey?

Onsdagen den 28 oktober 2020 var senaste gången som Rönnängs IK spelade en tävlingsmatch i hemmahall.

Den kvällen kom 50 personer, som var det tillåtna antalet åskådare, till Tjörns Ishall för att se de rödtröjade favoriterna förlora med 3–5 mot gästande Lysekils HK Viking.

Nästan ett år senare råder det, sedan restriktionerna hävdes den 29 september, inte längre några publika restriktioner i samband med idrottsevenemang. Men då brottas Rönnängs IK med andra restriktioner.

LÄS MER: Läktarbygget försenat i Tjörns Ishall – max 100 kan se RIK

För närvarande saknas det läktare på ena långsidan till följd av förseningar i den pågående om- och tillbyggnationen av hallen. Först i slutet av november kan den riktigt stora publiken välkomnas tillbaka.

De som dök upp i tisdags kväll tog dock det hela med gott mod.

Lars Egedius:

– Jag heter Lars Egedius – jag får alltid stava det efternamnet – men det är ju ingen som vem det är. Alla känner mig som Zeke Varg. Jag är den snälla stora stygga vargen! Jag ropar aldrig fula saker, varken till motståndare eller våra egna spelare. Det har varit jobbigt att inte kunna se RIK spela, det är jätteroligt att få komma tillbaka, det här har vi längtat efter. Jag brukar kalla mig för en överårig maskot.

LÄS MER: En ny syn på hockey i Rönnäng

Miranda Bennebrant:

– Jag brukar ishockey. Jag var här ganska tidigt. Min kille – Rasmus Robertsson – spelar i Rönnäng. Hans pappa vill gärna vara här i tid. Jag hoppas att det går bra för Rasmus.

Emma Robertsson:

– Jag är Rasmus Robertssons lillasyster. Jag slipper inte att betala entré bara för det. Om jag måste eller för att jag vill? Både och. Det blir vinst i matchen idag.

Felix Bylin:

– Jag är uppväxt i Höviksnäs på Tjörn men bor i Göteborg. Jag har spelat i Rönnäng som knatte, men sedan flyttade jag in till stan. Jag har varit ifrån hockeyn i två år. Nu är det andra grejer i livet, som studier och jobb, som tar mer tid. Pendlandet hit hade annars tagit alldeles för mycket tid. Det är fantastiskt att kunna se ishockey igen och extra roligt att kunna se ishallen och att de håller på att bygga om. Jag har många kompisar i laget och i år har Rönnäng ett väldigt bra lag. Jag tror vi vinner med 3–2. Det är alltid jämnt mot Lions.

Axel Olsson:

– Jag kommer från Orust. Jag brukar komma för att se match så ofta jag kan. På samma sätt som Felix har jag också spelat i RIK från det jag var liten. Jag spelade både back och forward. Jag har många polare i laget. Rönnäng vinner så klart – 4–2.

Margareta Strömberg:

– Jag kommer från Orust. En gång i tiden var jag lagledare för juniorerna. Idag kommer jag att sitta i sekretariatet. Det känns helt underbart att kunna se matcher igen! Man har längtat efter gemenskapen och alla människor som brukar vara här. Självklart vinner Rönnäng men jag vågar inte tippa med hur mycket.

Mats Pettersson (ordförande i RIK):

– Det har varit en del att få ihop idag kring matchen som cafeterian. Vi får hitta lösningar. Nu gäller det att bara få igång det. Det är helt fantastiskt och jätteroligt att det har börjat igen! Förra säsongen var det jättetråkigt att inte kunna hålla igång – då var det bara några få matcher. Jag tror alltid på vinst fram tills slutsignalen går. – det är den inställningen man måste ha för annars fungerar ingen sport.

Jonas Thuvik (pappa till Brynäs-spelaren Hanna Thuvik):

– Jag har spelat hockey själv fram till junioråldern. Sedan lade jag av men var tränare för Hannas lag och hela vägen upp från hockeyskolan. Jag håller också på med sponsring för Rönnängs IK. Visst är det kul att det är igång! Idag blir det väl vinst.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på ST-tidningen i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.