Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Den 15-årige målvakten Emil Vernhamn lämnar Skärhamns IK i division 4 Bohuslän för spel i superettanklubben Örgryte IS. Han kommer närmast att spela i Öis P17-lag. Bild: SIK/Bildbyrån
Den 15-årige målvakten Emil Vernhamn lämnar Skärhamns IK i division 4 Bohuslän för spel i superettanklubben Örgryte IS. Han kommer närmast att spela i Öis P17-lag. Bild: SIK/Bildbyrån

Örgryte värvar från Skärhamn – Emil Vernhamn klar för anrika Göteborgsklubben

Skärhamns 15-årige fotbollsmålvakt Emil Vernhamn är klar för Superettanklubben Örgryte IS. Flytten innebär att Tjörnklubben nu måste hitta en ny burväktare.

Det ska med en gång sägas att Emil inte ska spela för det rödblå sällskapets A-lag.

”Emil har under vårsäsongen tränat mer och mer frekvent med ÖIS P17 och nu står det klart att han även ska spela matcher med dem”, skriver division 4-klubben på sin officiella hemsida och fortsätter:

”Emil som fyller 16 ska börja studera på Katrinelundsgrymnasiet, ett av Göteborgs bästa fotbollsgymnasium, därav blir valet av ny klubb väldigt passande”, säger SIK som riktar ett tack till sin målvakt:

”Vi vill önska honom ett stort lycka till i en av Sveriges mest anrika klubbar och givetvis säga att han kommer att vara varmt välkommen tillbaka till oss om det så passar.”

SIK letar ny målvakt

Under säsongen 2022 har Emil, som är född 2007, delat på uppdraget som målvakt i SIK med den 23-årige Albert Engblom. Föreningen letar efter en ny målvakt och har en sådan på gång.

Efter 13 spelade omgångar av 22 parkerar Tjörnlaget på sjunde plats i den tolv lag starka division 4 Bohuslän efter sex segrar, två kryss och fem förluster.

Skärhamn skulle egentligen ha spelat träningsmatch kommande helg mot Näsets SK, men den är inställd. ”På grund av ett stort manfall kan vi tyvärr inte genomföra denna match” skriver SIK som förklaring på sin hemsida.

Seriespelet i division 4 Bohuslän startar för Skärhamns del om på bortaplan lördagen den 6 augusti mot seriejumbon IFK Åmål, ett lag som så här långt har fått ihop tre poäng efter blott en seger.

Ungefär lika jobbigt är det för det rödblå sällskapet. Efter att halva superettan spelats ligger Öis näst sist med tio poäng. Örgryte har så här långt bara vunnit en match men har chans på nya pinnar när man på söndag eftermiddag spelar derby borta mot Utsikten.

LÄS OCKSÅ: Skärhamns IK presenterar två nya tränare

LÄS OCKSÅ: Käftsmällen som håller Josef borta från fotboll i Skärhamn: ”Det blev så extremt pulserande i huvudet”

LÄS OCKSÅ: Axel sänkte kompisarna: ”Egentligen ville jag ju inte spela matchen”

LÄS OCKSÅ: Skärhamn kunde inte rubba Oddevold i DM-kvartsfinalen

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på ST-tidningen i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.