Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Spelaren till vänster i bild är Granit Berisha. Hans cykelspark för IFK Uddevallas andralag i matchen mot Svenshögens SK den 12 september ledde till ett självmål och slutresultatet 2–2. Granit spelade dock under ett annat namn. Nu står Bohusläns FF inför ett delikat problem om hur man ska agera. Bild: TikTok
Spelaren till vänster i bild är Granit Berisha. Hans cykelspark för IFK Uddevallas andralag i matchen mot Svenshögens SK den 12 september ledde till ett självmål och slutresultatet 2–2. Granit spelade dock under ett annat namn. Nu står Bohusläns FF inför ett delikat problem om hur man ska agera. Bild: TikTok

200 000 har sett cykelsparken – av spelaren som inte var med

En sen cykelspark ledde till kvittering för IFK Uddevallas andralag och två tappade poäng för Svenshögens SK i jakten på serieseger i division 6. Spelaren bakom aktionen – Granit Berisha – spelade dock under ett helt annat namn. SSK kan inget mer göra eftersom protesten kom in för sent men förbundet har fortfarande möjlighet att agera.

Söndagen den 12 september spelade Svenshögens SK hemmamatch mot IFK Uddevallas andralag i division 6 Bohuslän södra.

Kristoffer Dennerbrant, huvudtränare i SSK, beskriver det som ”en tvättäkta division 6-match”.

– De får 2–2 i den 88:e minuten där en spelare i IFK cykelsparkar in bollen från kanten vilket leder till ett självmål, säger Dennerbrant.

– Det var en direkt avgörande aktion av den spelaren när han slår in bollen.

Inlägg på TikTok

Matchen slutar 2–2. Resultatet har betydelse eftersom SSK hoppas kunna vinna serien och ta steget upp i division 5. Men 2–2 innebär snarare två förlorade än en vunnen poäng.

Ingen i laget eller klubben tänkte mer på matchen förrän man senare uppmärksammades på ett inlägg på TikTok där självmålet kan ses. Cykelsparken har för övrigt visats mer än 200 000 gånger.

– När vi hade spelat mot Morlanda (seger med 5–2) tog vi upp det här igen. Då ser vi att det står Granit där! Då kopplade vi att ”han var ju inte med mot oss”, säger Dennerbrant som syftar på att Granits namn är utskrivet i inlägget på TikTok.

– Vi tittade också på laguppställningen och Granit Berisha stod inte med. De hade med sig fem stycken spelare från deras föregående A-lagsmatch – vilket enligt reglerna är max med målvakt och fyra utespelare – vilket betyder att de hade fler än vad som var tillåtet plus att han spelade i ett annat namn, säger han.

– Man ser så himla tydligt efter den här cykelsparken att det är nummer 22. Och i laguppställningen står det Endrit Rexhepi.

Försenad

Svenshögen lämnade ganska omgående in en protest mot det inträffade.

– Och vi får som svar att protesten måste vara inlämnad inom fem dagar. Och detta var sex dagar efter som jag var i kontakt med tävlingskommittén, säger Dennerbrant som skrev sin anmälan på den sjunde dagen.

Fotbollsförbundet använder sig av ett digitalt system för att registrera spelare som kallas för Fogis.

Från detta system kan man se laguppställningar. Vad domarna däremot inte gör är att kolla laguppställningarna mot någon form av legitimation hos spelarna.

– I Göteborgsfotbollen har man infört spelarlegitimation. Men det har inte kommit hit än, säger Dennerbrant.

Beslut innan lördag

Fortsättning följer under tisdagen då Bohusläns FF ska ta ställning till det inträffade. Även om Svenshögens möjligheter att överklaga är uttömda, så kan förbundet agera via en ny anmälkan.

– Det vi vill är att IFK Uddevalla förlorar med 0–3, vi vinner med 3–0 och vi får tre poäng. Det innebär att vi har saken i egna händer. Vinner vi mot Torp hemma på lördag, så vinner vi serien oavsett hur det går i matchen mellan IFK Uddevalla och Karlberg-Rosseröd, säger Dennerbrant om den kommande hemmamatchen och striden om seriesegern.

Förhoppningen är att det ska komma ett besked av något slag från BFF innan lördag.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på ST-tidningen i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.