Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Annie Lindfors Ljuhs om tuffa UFS-starten: ”Gör inte allt till 100 procent”

Stenungsunds handbollsdamer har haft en tuff inledning på uppflyttningsserien. SHK åkte på andra raka förlusten, nu mot serieledaren Backa.

Stenungsunds HK hängde med bra med i första halvlek och det var oavgjort 14–14 i paus. Men tio minuter in i andra halvlek var matchen i princip körd för SHK, när Backa hade skaffat sig ett sjumålsöverläge. Till slut stannade det vid tio bollar upp och förlust med 27–37 för Stenungsund.

– Vi kom inte riktigt upp i nivå. Vi har pratat om varför det inte funkar, det var likadant efter förra matchen (24–42 mot HB78 Jönköping). Det är en blandning av att vi inte får upp energin och att vi inte gör allt till 100 procent. Det behövde vi inte göra i höstas, men nu är det en mycket tuffare serie. Det är ingen ursäkt, men en förklaring, säger Annie Lindfors Ljuhs, sjumålsskytt hos Stenungsunds HK.

Hon fortsätter:

– Jag tycker att vi har en hel del individuella insatser är bra och vi spelar helt ok vissa stunder. Synd att vi inte håller i det helt och är mer noggranna i det vi gör.

Vad har ni för ambition med UFS-serien?

– Det skulle vara kul att gå upp i division 1. Och vi går in för att vinna varje match, så får vi se vad resultatet blir. Fast det har inte börjat så bra.

Ryggen stoppade elitkarriären

24-åriga Annie Lindfors Ljuhs har haft en liknande resa som Selma Maderner, skadeförföljd talang som nu spelar i SHE med Kungälvs HK igen, efter några säsonger i SHK. Annie var lovande spelare i Kungälv, och uttagen i juniorlandslaget.

– Jag har haft jätteproblem med ryggen i flera år, säger hon.

Det var 2016. Hon skulle spela för Scandinavian open och sedan JVM i Slovakien och väntade på resultatet från en MR-undersökning. Hon fick svaret att det såg bra ut.

– Jag hade ont, men det var bara att köra. Det blev mycket handboll. Efter VM tränade jag i två veckor – sedan gick det bara utför. Jag körde rehab ett år, sedan lade jag av helt.

Blev tränare – träffade Alknäs och Sandgren

Annie Lindfors Ljuhs bytte spår och blev tränare i Kungälv. I samband med tränarutbildningen stötte hon på Dennis Alknäs och Mattias Sandgren, då i Warta, idag tränarduo i Stenungsund.

– De frågade om jag inte skulle testa på det igen. Det kanske skulle funka.

Annie testade med Warta en kort sejour och följde sedan med Alknäs och Sandgren till SHK hösten 2021. Med några kortare avbräck är Annie Ljuhs Lindfors tillbaka som handbollsspelare fullt ut.

Selma Maderner tog upp elitsatsningen igen. Har du några sådana ambitioner?

– Vi får se. Det är otroligt roligt att spela handboll igen, tycker Annie, som tvingades vara borta från spel i över två år.

Handboll

Division 2 Väst UFS dam

Stenungsunds HK – Backa HF 27–37 (14–14)

Mål: Annie Lindfors Ljuhs 7, Elsa Svirins 4, Amanda Broomé 4, Jennifer Johansson 4, Maria Sköld 3, Catrin Kullman 3, Mikaela Ivarsson, Alva Nilsson.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på ST-tidningen i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.