Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

På tisdag kväll möts Skärhamns IK och Ödsmåls IK i ett STO-derby i division 4 Bohuslän. Vid förlust för ÖIK är det helt klart att de flyttas ned i division 5 Bohuslän. Bild: Pontus Soderman
På tisdag kväll möts Skärhamns IK och Ödsmåls IK i ett STO-derby i division 4 Bohuslän. Vid förlust för ÖIK är det helt klart att de flyttas ned i division 5 Bohuslän. Bild: Pontus Soderman

Avgörande match för Ödsmål – Skärhamn kan skicka ned ÖIK i Bohusfyran

Ikväll avgörs framtiden för Ödsmåls IK: nedflyttning till division 5 eller fortsatt chans på spel i division 4? Samtidigt har Bohusläns FF valt att skjuta den så kallade frimånaden framåt i tiden.

Den näst sista seriematchen i division 4 för såväl hemmalaget Skärhamns IK som gästande Ödsmål skulle ha spelats i fredags förra veckan.

– Men det var vatten på konstgräsplanen (på Tjörns Sparbak Arena). Man tog beslutet att flytta till tisdag istället, säger Stefan Lindqvist, senioransvarig i Ödsmåls IK.

Därmed lever chansen för ÖIK att nå ifatt och förbi IFK Strömstad – det lag som just nu ligger på rätt sida nedflyttningsstrecket – men som i helgen förlorade sin match.

– Men vi måste ju börja med att slå Skärhamn. Det blir tufft för de är ju bra, säger Lindqvist.

Framskjuten frimånad

Oavsett utgången av matchen ikväll kommer båda lagen, liksom alla andra lag i distriktet, att påverkas av Bohusläns FF:s beslut att skjuta den så kallade frimånaden framåt i tiden.

Frimånaden är den tid på året då ”amatörspelare kan byta förening fritt utan att behöva lämnande förenings godkännande”. Normalt sett brukar den infalla mellan 15 november och 15 december.

På grund av pandemin har Bohusläns FF valt att skjuta frimånaden framåt i tiden till perioden mellan den 29 november och 29 december.

”Det medför en risk att spelare lämnar en förening med omgångar kvar att spela. Något som kan påverka den aktuella föreningen men även andra lag som gynnas av att en konkurrent försvagas” skriver BFF i sitt beslut.

”Givande och tagande”

Stefan Lindqvist är den i ÖIK som brukar hantera just spelare in och ut.

– Det är ett givande och tagande. Ibland är man glad, ibland är man ledsen, säger Lindqvist.

– Lag spelar ju längre fram i tiden. Det är väl därför man har gjort så här, säger han om BFF:s beslut.

Vad tycker du om beslutet som sådant?

– Det har jag förståelse för. Men det spelar ju egentligen ingen roll för det är ju lika för alla klubbar, säger Lindqvist.

– Men först får serien ta slut.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på ST-tidningen i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.