Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ali Al-Habobi i en attack för Libertà futsal mot Örebro. Bild: Niklas Ohlson
Ali Al-Habobi i en attack för Libertà futsal mot Örebro. Bild: Niklas Ohlson

Avslappnade minuter sabbade sexpoängsmatchen för Libertà

Libertà mot Örebro är en sexpoängsmatch. Örebro futsal ligger ovanför strecket, där som jumbon Libertà vill vara. Och Örebro vill helst öka distansen neråt.
Det blev varken det ena eller andra.

Libertà har kommit i gång efter den knackiga starten. Örebro futsal – ej att förväxla med serieledaren Örebro SK futsal – är också ett mänskligt motstånd på ungefär samma nivå som Libertà. Stenungsunds-laget saknade avstängde Alban Tahiri, samt Imer Beqiri och Gustav Kjellström, som båda kan räknas bort då deras fotbollsklubb Oddevold inte vill att sina spelare övervintrar som futsal-lirare.

Libertà startade bra, även om det var gästerna från Örebro som vaskade fram de vassaste lägena i inledningen. Då stod 40-årige målvakten Arvid Slusarczyk i vägen och höll kvar Libertà i matchen. Men med tålamod tog Libertà över mer och mer och Ardi Thaqi nätade 1–0 på en retur, helt rättvist. Örebro kvitterade, innan Gzim Istrefi dunkade in två frisparkar på raken. Tobias Mikaelsson tog vara på ett slarv i Örebro-försvaret och Ardi Thaqi satte sitt andra mål. Med mindre än fem minuter kvar av matchen hade Libertà 5–2. Kassaskåpssäkert? Inte alls.

Offensiv målvakt

Örebro visade tålamod och lät bollen gå på snöre mellan varandra och Libertà kunde inte få tag i den. Målvakten Dildar Caliskan visade sig dessutom från en extremt offensiv sida som vänsterytter i anfallen. Han blev dessutom en av målskyttarna när Örebro satte tre snabba bollar och spikade slutresultatet till 5–5.

– Han hade duktiga fötter, det är inte så vanligt. Kunde tro att det var en utespelare som de tog in och det lönade sig, säger lagkaptenen Gzim Istrefi.

Han var riktigt besviken efteråt.

– Vi ger bort tre mål. Tre riktigt usla mål som vi inte ska ge bort. Vi är det bättre laget i stort sett hela matchen, så ger vi bort det. Det var tre viktiga poäng vi spelade bort där. Sådan är fotbollen (läs futsal). Det är bara att ta nya tag, tycker Libertà-kaptenen.

Han fortsätter:

– Stundtals är vi riktigt bra och har kontroll över matchen. Sedan tappar vi fokus. Huvudet är inte med när vi leder med 5–2 och släpper det. De får lite kraft vid 5–3, men vi ska inte ge bort det här. Det är en julklapp från oss till dem.

Blir bättre och bättre

Libertà har blivit bra mycket bättre efter den riktigt knackiga starten.

– Vi blir bättre för varje gång. Men vi behöver spelare. Det sätter press på oss, vi har många utomhusspelare i laget.

Rutinerade Tobias Mikaelsson var lika besviken efteråt.

– Sista tre minuterna slappnade av då. Vi var på tårna precis innan, sedan slappnade alla av när vi fick femte målet. Örebro hade tränat på det spelet och vi var inte riktigt förberedda där. Men det är lätt att vara efterklok och säga att vi skulle ha spelat på något annat sätt. Vi är inte ett rutinerat lag. Det är det som skiljer bottenlag mot lagen högre upp, säger den förre SIF-skyttekungen, numera i Kongahälla.

Futsal

Svenska futsalligan

Libertà futsal club – Örebro futsal club 5–5 (1–1)

Mål: Ardi Thaqi 2, Gzim Istrefi 2, Tobias Mikaelsson.

Bra: Hela laget fram till fyra minuter kvar.

Publik: 42.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på ST-tidningen i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.