Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stenungsunds lagkapten Adam Bergholtz till höger manar på Ludvig Ferdinandsson medan Gustav Kjellström ser på. Sif förlorade under lördagseftermiddagen omstarten i division 2 norra Götaland hemma mot Yxhult med 2–3. Bild: Pontus Soderman
Stenungsunds lagkapten Adam Bergholtz till höger manar på Ludvig Ferdinandsson medan Gustav Kjellström ser på. Sif förlorade under lördagseftermiddagen omstarten i division 2 norra Götaland hemma mot Yxhult med 2–3. Bild: Pontus Soderman

Besviken tränare i Sif: ”En riktigt dålig andra halvlek”

En bra första halvlek och ledning med mersmak följdes av en dito andra där varken anfall eller försvar fungerade för Stenungsunds IF.
– Gör vi inte mål på våra chanser är det svårt att vinna matcher, säger Jonathan Fhager Karlsson, huvudtränare i Sif.

I omstarten av division 2 norra Götaland hade gästerna från Kumla inte så mycket att säga till om under de första 45 minuterna.

– Jag tycker att vi i mitten av första halvlek kontrollerar matchen ganska bra. Vi har en period i första halvlek som är riktigt bra och det kändes riktigt bra i paus. Det var 1–0 och de tycker jag var med mersmak, säger Fhager Karlsson där skyttekungen Gustav ”Gurra” Kjellström satte 1–0 efter 17 minuters spel.

– Tyvärr gör vi en riktigt dålig andra halvlek...

Yxhult kvitterade och tog ledningen med 2–1. Kjellström gjorde sitt åttonde mål för säsongen till 2–2 med cirka 20 minuter kvar att spela, men det var Yxhult som gjorde matchens sista till ledning och – skulle det visa sig – seger med 3–2.

– Totalt i matchen hade vi fyra klara målchanser i straffområdet. Vi borde göra fler mål och på så sätt få med oss minst en poäng. Vi lyckas inte med det idag. Gör vi inte mål på våra chanser är det svårt att vinna matcher, menar Fhager Karlsson.

Var Yxhults mål spelmål eller kom de till på fasta situationer?

– Spelmål! Försvarsspelet funkade inte alls idag. De (Yxhult) var smarta och spelade efter sin förmåga. Det lönade sig till slut. Kanske att vi har fått lite för mycket självförtroende.

Kan man få det?

– Ja, det verkar så. Det blir tillbaka till ”kontoret” på måndag och komma igen.

Att se vad laget gjorde bra men också mindre bra är inte så svårt då Stenungsunds IF har för vana att spela in matcherna. Därför brukar Fhager Karlssons ord till laget direkt efter match inte vara så omfattande.

– Men vissa matcher vill man se igen innan man börjar snacka om dem mer i detalj, säger han.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på ST-tidningen i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.