Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Bohusläns bästa blir nästa cuputmaning för Skärhamns IK – stjärnan tillbaka på Röavallen

Lottningen i Svenska cupen är klar och en riktig utmaning väntar Skärhamn. Bohusläns bästa lag Oddevold kommer till Röavallen, kanske med SIK-sonen Axel Pettersson i laget.

Skärhamns IK slog ut Grohed ur cupen förra veckan med 3–1, efter att ha gått vidare från gruppspelet. När lag högre upp i seriesystemet går in i Svenska cupen väntar IK Oddevol, som just nu leder division 1 södra före Gais. Cupmatchen är satt till 7 juni och blir en värdemätare på hemmaplan för division 4-gänget SIK.

– Det är jätteinspirerande såklart, men tufft, inget snack. Sedan får vi se vilket lag det kommer med. Det ska bli kul, säger Skärhamns tränare William Viklund.

Han har inga stora förhoppningar om en skräll i derbyt, men matchen ska spelas och allt kan hända.

– Bollen är rund. Oddevold kan dyka upp med sitt förstalag, men jag förväntar mig att de roterar och vilar spelare. Det ska vara skillnad på tre divisioner. Det ska också bli kul att se hur duktiga vi kan vara mot ett lag som är bättre och långt ifrån vi är, säger William Viklund, som inte bara kommer att se till resultatet utan också prestationen.

I Oddevold spelar Skärhamns-produkten Axel Pettersson, som värvades till Uddevalla-laget inför den här säsongen från Ljungskile, men som även har testat på hos allsvenska Varberg.

– En trevlig kille och duktig fotbollsspelare som föreningen är stolt över att fått fram. Vi får hoppas att de spelar med Axel, så att våra smågrabbar och -tjejer kan se att man kan bli så pass duktig också i Skärhamn.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på ST-tidningen i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.