Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

I laget som i helgen tävlade för Spekeröds lag i division 2 för ponny ingick från vänster   Melina Falk, Celine Falk, lagledaren Anette Pettersson, Ronja Finnele och Molly Andreasson. Bild: Privat
I laget som i helgen tävlade för Spekeröds lag i division 2 för ponny ingick från vänster Melina Falk, Celine Falk, lagledaren Anette Pettersson, Ronja Finnele och Molly Andreasson. Bild: Privat

Bra lagplaceringar talar för framtiden för Spekeröds RK

En andraplats och en tredjeplats blev resultatet för Spekeröds Ridklubbs två ponnylag den gångna helgen. Klubbens elitlag missade precis möjligheten att ta sig till lag-SM på Strömsholm.
– De här tjejerna har hittat gemenskapen och kommer att fortsätta nästa år, säger Sandra Henningsson, ordförande och tävlingsledare i SRK.

Ponnyridningen består av två deltävlingar med en final och det var finalen i division 2 som avgjordes den gångna helgen med Orust Ridklubb som värd.

– Under vägen har lagen samlat poäng. Vårt lag kom tvåa för dagen och blev tvåa totalt eftersom det har gått bra även under de andra omgångarna, säger Sandra Henningsson, ordförande i SRK, som väljer att uppmärksamma en av medlemmarna i laget.

– Elina Falk, som är yngst, har en ung ponny. Hon var tvungen att kvala för att få lov att starta i finalen. Hon har den här hösten gjort en väldigt stor resa, säger hon.

I helgens lag ingick Molly Andreasson, Celine Falk, Melina Falk, Ronja Finnele och lagledaren Anette Pettersson. Utöver dessa har även två andra tjejer varit med under säsongen: Isabella Florén och Stella Khelet.

– Klubben har uppmärksammat Isabella och Stella och gett dem priser i efterhand. De har ju också bidragit till poängen som gjort att laget blev tvåa, säger Henningsson om det division 2 där Billdal vann totalt.

Arrangerade elitfinalen

Spekeröd har haft med ett lag i elit ponny dressyr hela tretton år i rad. SRK är en av de klubbar som haft med lag längst.

– Då är vi ändå en klubb som inte bara satsar på dressyr utan är en bred klubb, säger Henningsson.

– Vi har ändå kunnat vara med i eliten eftersom vi har haft satsande ungdomar som tycker det här är roligt samt att vi som klubb satsar på ungdomarna, säger hon.

SRK:s lag ingick under 2021 i zon syd – det fanns ingen zon väst – vilket har betytt två långa resor till Skåne för att tävla.

– För att de skulle slippa att åka en tredje gång (till Skåne) valde vi i SRK att arrangera tävlingen. Det skulle ha varit fem lag inklusive vårt eget på plats men det blev bara fyra eftersom Flyinge aldrig kom.

Missade Strömsholm

I den sista deltävlingen kom SRK på andra plats och i totalen blev det tredje plats vilket var extra bra med tanke på att landslagsryttarna återfinns i lagen i region syd.

– Tredje plats är det vi alltid har blivit, säger Sandra Henningsson som i denna final agerade tävlingsledare.

– Någon gång ska vi gå till final! Kanske nästa år? Det vet man aldrig!

I laget ingick Rebecka Antonsson, Cornelia Björkman, Vanessa Palm och Olivia Tullock plus en inlånad ryttare – Jolene Ahrenstedt – eftersom Olivia Larsson inte kunde vara med. Lagledare var Ann-Marie Antonsson.

Två lag gick vidare till finalen i lag-SM på Strömsholm i början av november, men SRK missade alltså precis den platsen. De var visserligen med i finalen förra året, men den gången gick alla lag till den final som hölls i Helsingborg.

– De här tjejerna har hittat gemenskapen och kommer att fortsätta nästa år. De kommer att fortsätta vara spekerödare och att kämpa.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på ST-tidningen i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.