Kroksdalshallen i Skärhamn har byggts om till padelhall.
Kroksdalshallen i Skärhamn har byggts om till padelhall. Bild: Arkivbild

Brist på idrottshallar på Tjörn

Bristen på idrottshallar på Tjörn blir ett allt större problem för kommunens föreningar. Nu slår IFK Valla larm om bristsituationen, speciellt sedan Kroksdalshallen förvandlats till padelbanor.

ANNONS

Det är i ett remissvar på kommunens nya strategi för idrottslivet på Tjörn som IFK Valla tar upp frågan om brist på hallar. Föreningen konstaterar att det redan innan Kroksdalshallen blev padelbanor var stor brist, och nu är den än värre.

”Bristen på fullstora hallar begränsar helt enkelt vår möjlighet att bedriva verksamhet under den mörka årstiden och den höga konkurrensen om halltider tvingar många till långa bilresor till angränsande kommuner. Det skapar i sin tur orättvisor för de utan bil eller för barn till föräldrar som inte är villiga att lägga den tid de långa resorna tar.

Det finns egentligen bara Röahallen i Skärhamn och Häggvallskolans hall som har någorlunda store mått för inomhusträning vintertid.

ANNONS

IFK Valla konstaterar också att det hade varit bra om stödet till föreningarna kunde utformas så att man kan få personellt driftstöd till exempel för gräsklippning, trimning av anläggningar och snöskottning. Dessa frågor är en stor utmaning för föreningar som Valla som inte har någon egen anställd personal.”, skriver föreningen i sitt remissvar.

Den nya strategin för idrottslivet på Tjörn är ute på remiss hos bland annat föreningarna i kommunen.

ANNONS