Arkivbild.
Arkivbild. Bild: Linda Fredenlund

Bronsglädje för Albin Johansson

Albin Johansson från Torp Badminton tog brons i dubbel under U15-SM i Uppsala.

ANNONS

Under helgen har U15-SM i badminton avgjorts i Uppsala. Tillsammans med Daniel Huang, från Malmö, tog Albin Johansson från Torp GoIF brons i dubbel.

– Efter den tuffa tid som varit är det oerhört glädjande med en medalj och att vi kan vara med konkurrera, säger Janne Carlsson på Torp Badminton.

Under parets väg till finalen slog man bland annat ut tredjeseedade Ebbe Mill, Ljusdal, och Bertil Jarl, Göteborg, med siffrorna 21–19, 16–21, 22–20. I semifinalen tog det sedan stopp men prestationen räckte till ett brons för Albin och Daniel.

I dubbeln är det vanligt att man spelar tillsammans med någon från en annan förening. För Albin Johansson var det första gången han spelade tillsammans med Daniel Huang ”på riktigt”.

ANNONS

– Spelarna får leta aktivt efter dubbelpartners över hela landet. Det är få föreningar som har slagkraftiga lag från den egna föreningen, inte ens GBK (Göteborg Badminton) har det. Det är tuff konkurrens så det gäller att hitta någon, säger Carlsson och tillägger:

– Det är första gången Albin och Daniel de spelar tillsammans på riktigt kan man säga.

Torp hade ytterligare en representant med under SM. Filip Johansson, som tog sig vidare från kvalet efter en fin prestation men sedan tog det stopp.

Skulle gått i Henån

SM i Uppsala var egentligen tänkt att gå i Henån i våras. Men på grund av pandemin fick det flyttas.

– Det var det här SM:et som vi skulle haft i Henån men inte kunde genomföra i våras, då fick det gå i Uppsala istället. Vi har sökt SM för nästa år i mars istället och hoppas kunna genomföra det, säger Carlsson.

Precis som för många andra föreningar har pandemin varit tuff för Torp. Janne Carlsson hoppas att restriktionerna ska fortsätta lätta och att bronsmedaljen kan vara början på bättre tider.

– Föreningen lever ju men det har varit en besvärlig tid. Både för sporten och för oss. Konkurrerar mot föreningar med egna hallar. Så det är klart att det med allt som varit är skönt med en medalj på SM, säger Carlsson och fortsätter:

– Generellt kan man nog säga att för den ideella idrotten så har den här pandemin slagit rätt hårt. Det är bara att be om att det fortsätter lättas.

ANNONS