Många uppskjutna matcher men Orust FC ser ut att kunna spela futsal mot Ektorp i RFL Götaland. Rönnängs IK:s match mot Lions i Alltrean i ishockey skjuts dock upp.
Många uppskjutna matcher men Orust FC ser ut att kunna spela futsal mot Ektorp i RFL Götaland. Rönnängs IK:s match mot Lions i Alltrean i ishockey skjuts dock upp. Bild: Björn Persson/Linus Olsson

Covid-kaos i idrotten – här är läget just nu

Pandemin påverkar alla och då inte minst de lokala idrottslagen i STO-regionen med uppskjutna matcher men också kamper som blir av. Här är läget ut just nu för några av lagen i futsal, innebandy, ishockey och handboll.

ANNONS
|

På lördag var det meningen att Stenungsunds HF skulle ta sig den relativt korta sträckan söderut till Mölndal för match i Hockeytvåan södra A, men den är uppskjuten på grund av sjukdomsfall hos motståndarna.

”Vi förstår så klart att det är många som är besvikna men det är hårda tider nu runt pandemin och vi måste värna om dels våra spelare oavsett lag och självklart om er som publik och Stingersfans, även våra motståndare i andra lag drabbas så klart” skriver SHF på sin Facebook-sida.

I serien är det ojämnt fördelat vad gäller spelade kamper. Medan Stingers hunnit med två fajter har Mölndal ännu inte spelat någon alls. Nästa gång SHF beträder isen är kommande onsdag hemma mot Töreboda.

ANNONS

Uppskjutet för SHK dam

I Alltrean södra A är det också ojämnt vad gäller spelade matcher. Rönnängs IK har hunnit med tre medan lördagens tänkta motståndare Lions HC bara kunnat spela en. På fredagseftermiddagen kom dock beskedet att även Lions–RIK ställs in.

Stenungsunds HK försöker också bedriva seriespel med varierande framgång. Damernas match hemma mot Torslanda på lördag är uppskjuten.

– Nytt datum för den matchen är onsdagen den 9 februari, säger Mattias Sandgren, klubbchef i SHK.

Herrarna å sin sida ska, om allt går som det är tänkt, kunna spela mot Rosendals IK i Göteborg på söndag eftermiddag.

SIBK och OFC spelar

I division 1 västra i innebandy står Stenungsunds IBK inför den fjärde och sista resan till Värmland då man möter Nilsby i ECG Arena i Kil.

SIBK får ett lag som kan resa norrut och just nu talar inget för något annat än att Nilsby också ska kunna mönstra ett lag.

Orust FC har två matcher kvar att spela i futsalens RFL. Den näst sista hoppas man kunna spela hemma mot Ektorp i Henåns Sporthall på lördag eftermiddag.

Ektorp från Norrköping stannar för övrigt kvar på västkusten då laget på söndag eftermiddag tar sig an serieledande Gais i Göteborg.

ANNONS