Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Huvudtränaren Alban Tahiri fick dra på sig tröja nummer 100 i Libertàs bortamatch mot Örebro som ledde till en storförlust med hela 1–21. Laget visste redan på förhand att flera spelare skulle saknas men att hitta andra har inte gått. Försök gjordes också att flytta matchen men utan resultat. Bild: Pontus Soderman
Huvudtränaren Alban Tahiri fick dra på sig tröja nummer 100 i Libertàs bortamatch mot Örebro som ledde till en storförlust med hela 1–21. Laget visste redan på förhand att flera spelare skulle saknas men att hitta andra har inte gått. Försök gjordes också att flytta matchen men utan resultat. Bild: Pontus Soderman

Därför förlorade Libertà FC mot Örebro Futsal med 1–21

Spelare upptagna av andra matcher, två målvakter som fick vara utespelare och en skadad spelare som fick fylla ut bänken som tränare. Det finns förklaringar till att Libertà FC förlorade bortakampen i SFL mot Örebro med 1–21 i en match som LFC försökte flytta men utan att lyckas.

När ST-tidningen når huvudtränaren Alban Tahiri dagen efter rekordförlusten i söndags kväll i SFL, som är den högsta serien i futsal för herrar, kan han inte annat än sucka.

– Vi spelade med två målvakter som utespelare – vi hade egentligen inga avbytare. Vi har försökt hitta fler spelare men det har inte gått, säger Alban.

– Vi har försökt värva utifrån men då är det en pengafråga. Ska vi kunna göra det måste vi ha en större budget, säger han.

Var det nära att ni skulle lämna walkover?

– Ja, det var det eftersom vi inte hade ett lag. Jag visste att det här skulle kunna hända, men nu blev det som det blev.

Skadad fyllde ut bänken

Normalt sett brukar Alban enbart vara huvudtränare men nu fick han dra på sig tröja nummer 100 och spela. Klubbens ordförande Alban Thaqi fick också han spela med tröja nummer 1.

– Men han drog baksida lår efter en stund, säger Tahiri om Thaqi.

– Sedan har vi Ardi (Thaqi) med sin armbåge. Han skadade sig i en match, så att armbågen hoppade ur led. Han är borta i tolv veckor, säger Alban.

Men var inte han med i laguppställningen?

– Jo, men han var med som tränare för att fylla ut bänken, så att det inte såg för jävla dåligt ut, förklarar Alban om matchen där Örebro ledde med 10–0 efter första halvlek.

– Tappar man till 0–5, 0–6 och 0–7, ja då tappar man huvudet också, säger Alban som svarade för Libertàs tröstmål.

Upptagna av fotboll

Libertà gör sin andra raka säsong SFL. Laget skiljer sig en smula från flera andra i serien då laget i princip bara består av fotbollsspelare.

Såväl futsal som fotboll spelas med boll men det är ändå fråga om två olika sporter.

LFC har försökt få till ett spelprogram så att det så långt det är möjligt inte krockar med utomhusfotbollen. Men söndagens match gick inte att ändra på.

Samma dag spelade dessutom IK Oddevold hemma mot Stenungsunds IF i division 2 norra Götaland (seger för IKO med 3–0).

I dessa två lag återfinns flera spelare som är av stor betydelse för Libertà som Imer Beqiri, Gustav Kjellström och Filip Samuelsson.

Försökte flytta matchen

Visst gjorde Libertà försök att flytta matchen mot Örebro till ett annat datum.

– Vi pratade med dem så sent som i förra veckan för att det här verkligen inte skulle kunna hända – det skulle se för dumt ut för serien annars, säger Alban om den process som pågått ett tag.

– Vi har försökt byta datum för vi visste att Oddevold skulle möta Sif. Vi har försökt lägga matcherna så att de inte krockar med deras matcher. Just igår mötte de varandra, säger han.

– Men Örebro ville inte byta dag. Då fick det bli som det blev.

Nästa fajt för Libertà är kommande söndag hemma mot Norrköping Futsal Klubb.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på ST-tidningen i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.