Dags att utse Årets idrottsprofil – och ST-tidningen vill ha din hjälp

Ett årligen återkommande pris till en idrottsprofil från och/eller verksam i STO-regionen. Det är tanken bakom priset Årets idrottsprofil som ST-tidningen nu inför och där vinnaren förutom den stora äran även belönas med 5 000 kronor. Och vi vill gärna ha hjälp från alla er läsare för att hitta rätt mottagare av utmärkelsen för år 2022.

ANNONS
|

Idrott i alla dess former engagerar många människor, både som aktiva utövare men också sådana som utför ideella insatser av olika slag.

Handbollsspelarna Max Darj och Wilma Pettersson har båda fostrats i Stenungsunds HK där Max numera spelar för tyska Bundesligalaget Füchse Berlin och är regerande Europamästare medan Wilma under flera säsonger har varit en viktig kugge i Kungälvs HK i högsta damserien SHE.

Fotbollsspelarna Gustav ”Gurra” Kjellström och Ida Wallenius kommer båda från Stenungsund där Gustav representerar Sif medan Ida den senaste säsongen spelade för Ljungskile SK. Den senare av de två är dessutom regerande svenska mästare i futsal med Gais.

ANNONS

Men det lokala idrottslivet präglas även av inte minst föräldrar som ställer upp som exempelvis tränare för sina barns lag eller verksamheter och där många tar ett större ansvar med styrelseuppdrag och liknande.

Krister Persson är ordförande i fotbollsklubben Ödsmåls IK medan Kelly Relfsson sitter som ledamot i styrelsen för Orustklubben Morlanda Goif. Även om de är två av flera i respektive föreningar har de lagt ner ett stort antal timmar på att få till konstgräs på Ödsmåls IP respektive Glimmaråsen i Ellös.

Och ska vi prata enskilda föreningar sticker till exempel Rönnängs FF på västra Tjörn ut. Klubben kunde i somras inviga ett uppdaterat Tuveslätts IP där juvelen i kronan i mångmiljonbygget av en padelhall.

Listan kan göras lång och ska göras längre – men för att den ska bli riktigt lång behöver vi hjälp från er läsare!

För Årets idrottsprofil behöver inte nödvändigtvis handla om den eller de som sportsligt sett har utfört den främsta insatsen utan kan lika gärna vara någon eller några som på helt andra sätt blivit profil(er) inom idrottslivet i STO-regionen.

Mejla oss och berätta vem just du tycker ska utses till mottagare av detta det allra första priset. ST-tidningen utser samt presenterar mottagaren eller mottagarna av priset en bit in på det nya året 2023.

Mejladressen är: redaktionen@sttidningen.se

Årets idrottsprofil

Är: Ett årligen återkommande pris till en idrottsprofil från och/eller verksam i STO-regionen.

Kriterier: Priset ska gå till någon som förtjänar att uppmärksammas för sina insatser inom sportens värld det gångna året. Som gjort en fantastisk idrottsprestation, varit en viktig röst – eller lagt ned ett stort jobb i det tysta.

Prissumma: 5 000 kr.

Sista dag att nominera: 15 januari 2023.

LÄS MER:Idrottsåret som gick del 2

LÄS MER:Så här var idrottsåret 2020 i STO

ANNONS