Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stenungsunds IF:s damlag har inlett seriespelet i division 3 med två segrar och två kryss. Här firar laget ett av de åtta mål man gjort så här långt under säsongen 2022. Bild: Niklas Ohlson
Stenungsunds IF:s damlag har inlett seriespelet i division 3 med två segrar och två kryss. Här firar laget ett av de åtta mål man gjort så här långt under säsongen 2022. Bild: Niklas Ohlson

Damlagets svidande kritik i öppet brev till Stenungsunds IF: ”Intresset från föreningens styrelse för oss har aldrig existerat”

Under rubriken ”Vi finns faktiskt!” riktar i ett öppet brev spelarna i Stenungsunds IF:s damlag svidande kritik mot ledningen för klubben kring hanteringen av laget.
”Det här har hanterats så väldigt dåligt, helt utan information eller dialog, utav styrelsen och helt respektlöst emot oss alla spelare, tränare och föräldrar till spelare i damlaget” skriver laget.

Spelarna berättar bland annat om det informationsmöte som hölls onsdagen den 11 maj på Nya Sifgården.

”Vi fick en chockartad och rörig information från föreningens ledare om att damlaget (som inte finns) läggs ner” skriver laget i det öppna brev som undertecknats av 14 spelare.

”Innan dess hade vi inte haft någon form av dialog eller ens förvarning av styrelsen. Vår röst är i verkligheten inte intressant” skriver de och fortsätter:

”I början av mötet fick vår målvakt frågan ”vem är du?” när hon uttryckte vad hon tyckte. Vilket är tråkigt eftersom det tyder på att styrelsen ej har någon koll på det damlag som finns. Är det konstigt att man är arg och ledsen när man sedan liten spelat här och drömt om att få representera A-laget?” berättar truppen och fortsätter:

”Härskartekniken på mötet från dom vi mötte var inte OK.”

Förtroende för tränaren

Flera av spelarna träffades under fredagskvällen i förra veckan för att gemensamt diskutera den uppkomna situationen.

I måndags förra veckan beslöt styrelsen för Stenungsunds IF sig för att entlediga damlagets huvudtränare Stefan Johansson från sitt uppdrag. Utvecklingslagets tränare Erik Olsson tar över och ett lag ska spela klart division 3 Bohuslän för damer.

Spelarna har tagit fasta på de åsikter som uttryckts i ST-tidningen om att det inte finns ett damlag.

”Det tycker alla vi som tränar och spelar i damlaget under vintern/våren är jättekonstigt. Det måste även motståndarna tycka i alla de matcher vi spelat. Vi finns ju och har gjort det bra! Sen har vi haft god hjälp från utv-tjejer, men de har väl samma problem i nästan alla andra damlag också?” skriver laget som stöttar den entledigade tränaren Stefan Johansson.

”Vi spelare har mycket stort förtroende för Stefan och övriga i ledarteamet. Dom skapar bra stämning, är duktiga fotbollstränare och ser oss som både lagmedlemmar och individer.”

Efterfrågar intresse

Spelarna hade gärna sett ett ”intresse av att prata med oss” för att kunna berätta hur bra man trivs med Stefan.

”Intresset från föreningens styrelse för oss har aldrig existerat. Dom har under hösten/vintern/våren knappt sett åt eller talat med oss spelare. Inte ens välkomnat nya spelare. Vi känner inte dom och dom känner inte oss” skriver laget.

”När vi ser alla reaktioner från massor av människor runt oss så undrar vi alla VARFÖR har föreningen tagit detta beslut och VARFÖR gör man det utan att ens tala med oss först? Tycker andra medlemmar att detta är bra? Vad säger ni till dom företag som sponsrar oss?”

I det öppna brevet pekar man på hur träningstiderna har inskränkt sig till en kvartsplan under hösten/vintern.

”Hur tänker sig föreningen att vårt damlag skall växa om vi inte ens har träningstider/planytor eller en förening som i verkligheten (inte i fina ord) bryr sig om oss?” säger spelarna.

Förstört på rekordkort tid

Man ”vet fortfarande verkligen inte om damlaget läggs ner, eller om det är utv-laget som tar över vår plats eller en kombination. Eller byter det bara namn?”

”I ST-tidningen säger ni att ni överväger att helt kliva ur båda juniorserierna för att enbart satsa på seniorserien – och med UTV-laget? Då har ni BÅDE knäckt oss i damlaget, som i och för sig inte finns, OCH även knäckt de av dom yngre tjejerna som inte kan/vill spela i en seniorserie. Då har ni förstört allt på rekordkort tid – inte bara damlaget” skriver spelarna.

Spelarna tycker det är ”så himla sorgligt” att all glädje som man tillsammans börjat bygga nu raseras.

”När serien drog igång var hela laget positiva och glada och såg fram emot året. Det är svårt att förstå att vi under endast några få veckor gått från att vara så glada till att klubben inte längre ansåg att det fanns något damlag i föreningen.”

”Helt respektlöst”

Spelarna uttrycker besvikelse över hur situationen kring damlaget har hanterats.

”Helt utan information eller dialog...och helt respektlöst emot oss alla spelare, tränare och föräldrar till spelare i damlaget” skriver man.

”Vi har velat bemöta dom sakerna som vi hört och läst dom sista dagarna på olika ställen. Men vi är också måna om att vi efter detta inte längre vill lägga vår energi på att vare sig anklaga eller försvara något beslut eller uttalande” säger man.

”Nu vill vi återskapa det fina Stenungsunds damlag vi faktiskt trodde att vi hade när säsongen började. Och blicka framåt.”

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på ST-tidningen i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.