Derby, drömmål och storpublik när Vallen tog hem trean

Två drömmål från Emelie Gunnarsson i Vallens IF bäddade för seger i seriefinalen.
– Jag är så stolt, det var en riktigt bra laginsats, sa matchvinnaren efter slutsignalen.

|

Hemmalaget var tvingade att vinna för att kunna gå upp på samma poäng som Stenungsunds IF. En bättre målskillnad innebar att seger i matchen skulle innebära serieseger. Vallens IF kom till drabbningen med gott självförtroende efter förra omgångens 7-1-kross mot tabelljumbon Boval-Hunnebo. Stämningen var även god i motståndarlaget efter en 3-0 seger hemma mot Bullarens GOIF.

Matchen blåstes i gång inför en publik på 632 personer, den bästa publiksiffran sedan invigningen av planen för åtta år sedan. Stenungsunds IF var aningen påverkade av den eventuella seriesegern och laget inledde passivt. Vallen fick hålla en hög press och hotade konstant i djupled med sina snabba spelare, Vera Dimberg och Ellen Hedberg på topp. Heberg var nära att komma loss med bollen flera gånger, men varje gång kom Stenungsunds mittback Klara Gustafsson emellan med en fot för att förhindra farligheter.

Chansfattig första halvlek

Matchen behöll länge samma karaktär där Vallen hotade i djupled. Efterhand kom SIF in i matchen med hjälp av ett mer aggressivt duellspel. Bollarna började att vinnas på mittplan och laget tog sig till flera nästanlägen. Dock var det en halvlek utan några heta målchanser som domaren blåste av efter 45 minuter.

Andra halvlek inleddes i samma melodi som den första. Vallen låg högt i press men försöken till attack hindrades av bortalaget som försvarade sig väl med hjälp av uppoffrande spel från sitt mittbackspar Klara Gustafsson och Clara Nilsson. Att hemmalaget höll hård press matchen igenom var ingen slump.

– Det har vi gjort hela säsongen, det här är vårt spel. Det var riktigt bra, säger Emelie Gunnarsson.

1-0 hängde i luften

Efter tio minuter av andra halvlek kom matchens första riktigt heta målchans. Hemmalagets kapten och bäste målgörare under säsongen Vera Dimberg fick till ett avslut från nära håll, vilket tvingade målvakten Julia Härström i Stenungsund till en svår räddning, 1-0 hängde i luften.

Efter 60 minuters spel kom återigen hemmalagets Ellen Hedberg igenom, den här gången på vänsterkanten. Efter en snabb dribbling förbi försvaret kunde hon slå in bollen snett inåt bakåt till en framrusande Emelie Gunnarsson. Från straffområdets utkant dundrade hon in 1-0 i bortre krysset.

– Jag kom in i mitten och fick en pass från kanten. Jag tryckte till med vänsterdojjan in i mål, så jäkla roligt, sa målskytten efter matchen.

Det andra målet var nästintill en kopia av det första

Ju längre halvleken led desto mer mattades bortalaget och de rödklädda orkade inte att stå emot Vallens intensiva anfallsspel.

Med fem minuter kvar av ordinarie tid kom Vallen runt på sin vänsterkant igen. Hanna Hedberg i hemmalaget drev boll och kunde passa Emelie Gunnarsson som återigen förvaltade läget. En näst intill kopia på det första målet resulterade i 2-0. Trots målens likhet menade Gunnarsson på att det inte var en inövad sekvens.

– Det andra var nästan samma som det första, jag trycker till den med vänstern. Min vänsterdojja har varit något annat i år, jag har bara gjort mål med den, säger hon och fortsätter:

– Nu ska vi fira lite och jag måste fixa min tand. Jag fick en smäll i början och blödde näsblod, det visar att man kämpat ordentligt, sa Emelie Gunnarsson mitt i segervimlet.

I matchens sista minuter fastställde Ellen Hedberg slutresultat. Matchen slutade 3-0.