Dragkampsklubben håller igång trots oviss säsong

Stenungsunds Dragkampsklubb tränar på trots ovisshet och inställda tävlingar.

ANNONS
|

Sedan tidigare står det klart att både tävlingarna under SM-veckan och Elitserien i dragkamp ställts in på grund av pandemin. Men för Stenungsunds Dragkampsklubb har tränandet fortsatt, och under sommaren blir det ingen semester.

– Vår säsong pågår ju nu, så vi kör på utan semester. Vi kör två gånger i veckan och så kan det bli en tredje ibland också, säger klubbens ordförande Marcus Carlsson.

Även om årets säsong till stora delar ställts in, ser Carlsson ändå ljuset i tunneln. Förra året var den ännu fler tävlingar som ställdes in, och när det kommer till medlemstal har klubben inte tappat så mycket.

ANNONS

– Det är ingen ide att lägga kraft på det man inte kan påverka utan man får anpassa sig till situationen. Vi har inte tappat några större antal medlemmar, även om några såklart försvinner när man inte får tävla. Men det kan vi inte göra något åt, säger Carlsson och fortsätter:

– Det känns som vi har blivit lite mer sammansvetsade. Sen har vi fått ytterligare tillskott som gör att vi kan bedriva träning. Sen är det svårt att veta hur man ska rekrytera i de här tiderna.

Hoppas anordna egen tävling

Ytterligare en ljuspunkt är att SM i alla fall ser ut att bli av, även om det är osäkert exakt vilken form. Dessutom hoppas klubben kunna åka på en internationell tävling in Baskien.

– Det som står på agendan är lite lokala tävlingar på olika orter, bland annat i Frillesås. Förhoppningen är att ha en tävling själva också. Det är både roligt och bra för att hålla uppe intresset, säger Marcus Carlsson.

ANNONS