24-åriga Emelie Lööf bor i Uddevalla, studerar matematik vid Göteborgs universitet och kommer att spela för Orust FC i division 2 säsongen 2022. Hon har sina rötter i Nösund på Orust.
24-åriga Emelie Lööf bor i Uddevalla, studerar matematik vid Göteborgs universitet och kommer att spela för Orust FC i division 2 säsongen 2022. Hon har sina rötter i Nösund på Orust. Bild: Orust FC

Emelie vänder hem till Orust: ”Har alltid saknat fotbollen”

Orust FC skapar en trupp inför den kommande fotbollssäsongen i division 2. En som vänder hemåt igen är Emelie Lööf.
– Jag har alltid saknat fotbollen och nu har jag äntligen tid igen, säger den 24-åriga innermittfältaren med rötter på Orust.

ANNONS

OFC presenterade under mellandagarna två nya spelare som, var och en på sitt sätt, är bekanta i STO-fotbollen.

Emma Holmberg var under 2021 lagkapten i Stenungsunds IF men väljer nu spel i OFC. Emelie Lööf presenterades på klubbens hemsida med rubriken ”Välkommen hem”.

– Jag är uppväxt i Nösund på Orust. När jag som liten började spela fotboll, så var det i Gilleby som är en del av Orust FC, säger Emelie.

– Jag spelade fram tills mitten av gymnasiet någon gång. Jag slutade egentligen inte för att jag inte ville spela men jag höll på mycket med hästar. Jag hann liksom inte med allt, fortsätter hon.

ANNONS

Snart klar med studier

Emelie är inne på sitt femte och sista år av studier i matematik med inriktning på programmering. Hon är kopplad till Göteborgs Universitet ”men jag har inte varit i skolan på två år”, påpekar Emelie och syftar på pandemin.

När hon och hennes sambo för ett och ett halvt år sedan flyttade från Trollhättan till Uddevalla blev Emelie sugen på att spela fotboll igen.

– Då valde jag IK Rössö för att det var nära. Det var egentligen bara av praktiska skäl, säger hon.

På fotbollsplanen har hon alltid varit innermittfältare.

– Det är där jag tycker att jag också passar bäst.

Spelat med Maja Blanck

Hon har dock alltid velat komma tillbaka till Orust FC. En möjlighet dök upp strax innan årsskiftet.

När gjorde du din senaste A-lagsmatch för OFC?

– Oj! Jag vet inte om jag hann med så många A-lagsmatcher, om jag ska vara ärlig. Jag vet att jag, efter att jag hade slutat, hoppade in när det behövdes folk. Men när kan det ha varit? Kanske 2016.

Är det någon kvar i laget från den tiden?

– Ja, Maja Blanck. Henne har jag spelat med sedan jag var liten.

”Äntligen tid igen”

Emelie har hunnit bli 24 år. I damfotboll är det – nästan – liktydigt med att vara veteran.

– Så är det ju nästan. Även om jag inte ser det som det eftersom jag har varit borta i några år, säger hon.

– Jag har alltid saknat fotbollen och nu har äntligen tid igen.

OFC:s huvudtränare Stefan Kristensson har inte framfört någon förhoppning om att Emelie, med tanke på sin ålder, ska ta ett ledaransvar.

– Nej, det har han inte sagt. Jag är väldigt ödmjuk eftersom jag har några år då jag inte varit på planen. Men jag gör så klart mitt bästa för att göra min del i gruppen.

ANNONS