Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

En ny syn på hockey i Rönnäng

Publiken var åter välkommen att se ishockey på plats när Rönnängs IK på tisdagskvällen begick hemmapremiär i Hockeytrean mot Lions HC Strömstad. I en målsnål tillställning förlorade hemmalaget med minsta möjliga marginal: 0–1.

Den nye huvudtränaren Jonny Petersson led med laget efteråt.

– Det är så jäkla tråkigt! Jag tycket att killarna var förtjänta av en seger, säger Petersson.

– Jag tycker att vi faktiskt spelade ganska bra med det spelövertag som vi hade långa stunder och trycket som vi hade i anfallszonen, säger han.

– Men skjuter man 33 skott och inte får in ett enda blir det svårt att vinna matcher.

Inga läktare i ishallen

I den första omgången av Hockeytrean södra A vann Lions sin hemmamatch medan Rönnängs IK förlorade sin bortapremiär i fredags förra veckan mot LN70 HC med 2–5.

Det pågår en om- och tillbyggnation av Tjörns Ishall där läktarbygget har försenats.

Med åskådarplatser runt plexiglaset bakom mål och en tillfällig lösning av kaffeförsäljning samt en helt annan entré än den vanliga kunde de 100 som RIK fick ta in denna tisdagskväll i oktober ändå uppleva hockeymatchen.

LÄS MER: Åtta publikröster om att åter kunna se hockey med Rönnäng

Bommade en straff

Åskådarna fick se en tämligen snärtig första period som klarades av på cirka en halvtimme.

Lions hade ett friläge i den 13:e minuten som RIK-keepern Filip Pettersson-Dove kunde mota bort.

Efter 14.08 fick RIK ett gyllene tillfälle att sätta matchens första mål då laget tilldömdes ett straffslag. Exekutorn Carl Hermansgård kunde dock inte överlista Lions målvakt Casper Olausson.

– Jag känner killarna lite för dåligt för att kunna ta ut straffskyttar – det överlät jag på dem själva att avgöra vem som skulle vara straffskytt i det läget, säger Petersson.

– Många gånger kan man se i ögonen på killarna om det är någon som verkligen vill ta en straff. Det är ju ofta forwards som kommer fria. Då låter jag nog de lägga den. Men vi har nog ingen uttalad straffspecialist.

RIK ökade trycket

I mitten av den andra perioden etablerade Rönnäng ett visst tryck mot Lions kasse, men utan att egentligen kunna skapa någon chans som doftade mål.

Den goda perioden bröts när RIK fick Rasmus Robertsson utvisad efter 13.25 – för övrigt hans andra tvåminutare i perioden – och blott 14 sekunder senare kunde Lions sätta 1–0 genom Oskar Holgersson.

Noterbart var att RIK ledde skottstatistiken efter de två första perioderna med 23–20.

I den tredje perioden noterades båda lagen för var sitt stolpskott.

Med två och en halv minut kvar tog Rönnäng inte bara en timeout utan laget tog också ut sin målvakt men utan att kunna ordna en kvittering.

Träna mer avslut

Blott ett insläppt mål i den här matchen – sex om räknar in premiären – tyder på att RIK har ett helt OK försvar. Sammanlagt två framåt på två timmar effektiv tid av ishockey är däremot mindre bra

Är det avslut ni behöver träna på?

– Ja, det är det faktiskt! Viljan att göra mål och viljan att vinna, helt enkelt. Frågan kom efter matchen: ”vad ska vi göra för att göra mål?” Svaret är tålamod och att fortsätta träna bra, säger Petersson.

– Det handlar om att sätta goda vanor. Vi har börjat tävla mer på träningarna om att göra mål istället för bara åka-passa-skjuta. Det är ett sätt att stimulera målgörandet.

Till sist: efter att inte ha sett ishockey på plats under så lång tid är det alltid en smärre överraskning att upptäcka hur kallt det faktiskt kan vara i en ishall. En märklig känsla av att för en stund föredra det ljumma duggregnet utanför Tjörns Ishall snarare än att vara kvar inomhus.

Ishockey

Hockeytrean södra A

Rönnängs IK–Lions HC Strömstad

0–1 (0–0, 0–1, 0–0)

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på ST-tidningen i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.