Kommande lördag ställer Stala Änglar upp med två lag i Tjörn Lions Cup. Det är första gången på tre år som lagen kan spela en inomhusturnering.
Kommande lördag ställer Stala Änglar upp med två lag i Tjörn Lions Cup. Det är första gången på tre år som lagen kan spela en inomhusturnering. Bild: Annika Zäll

För första gången på tre år kan Stala Änglar spela inomhuscup

För första gången på tre år kan Stala Änglar i helgen spela en inomhusturnering när Tjörn Lions Cup går av stapeln.
– Spelarna har saknat att kunna tävla på hemmaplan, säger Annika Zäll som är en av ledarna i laget.

ANNONS
|

Senaste gången som inomhusturneringen Tjörn Lions Cup för deltagare med funktionsvariationer genomfördes var för ganska exakt tre år sedan.

En som var med då och som är med i år är Annika Zäll. Hon är en av flera ledare i Stala Änglar i Orustklubben Stala IF.

Är cupen något som spelarna och ledarna har saknat?

– De har saknat den! Spelarna har saknat att kunna tävla på hemmaplan. De har längtat till fotbollsträning och de har längtat efter att få komma ut och tävla, säger Annika Zäll.

– Många av spelarna som man möter är ju spelare som man har mött i många år. En del skaffar vänner i andra lag – andra bryr sig kanske inte så mycket. Det beror ju på personerna.

ANNONS

Tolv lag från sex klubbar

Stala Änglar har under säsongen 2022 varit med på utomhuscuper ”men det här är den första inomhuscupen på tre år”.

I Tjörn Lions Cup deltar sammanlagt tolv lag från Göteborg (Grunden Bois), Långared, Orust, Uddevalla, Ytterby och Stenungsund (Sif All Stars).

– Det är blandat tjejer och killar i lagen. Inomhus spelar man med fyra utespelare och en målvakt men trupperna är så större än så, säger Annika.

– I dagsläget har vi cirka 20 spelare aktiva fördelade på två lag. Vi har ett lag som spelar på division 5-nivå och ett lag som spelar på den absolut lägsta som är division 10. I det laget har vi unga spelare men också hemvändare som spelat förut, säger hon.

– Vilket lag man spelar i beror inte på vilken funktionsvariation man har utan vilken förmåga man har att till exempel uppfatta spelet och hur man rör sig på planen.

– Många av spelarna är också lite äldre. Då är de inte lika snabba eftersom de inte har samma kondition. Och konditionen har till viss del försvunnit under covid-19 och de perioder då vi inte tränade alls.

Femton minuter

Den första matchen i Tjörn Lions Cup startar kl 10 på lördagen och prisutdelningen sker knappt sex timmar senare. Då är matcherna tämligen snärtiga vad gäller tid.

– De är femton minuter långa. Det är fyra lag i varje grupp men det är inget slutspel, säger Annika.

– Men det blir sex matcher för varje lag eftersom det är två grupper i varje division.

Cupen är öppen för publik.

– Vi ser gärna att så många som möjligt kommer!

LÄS MER:Stala Änglar vann futsalcup

LÄS MER:Stala Änglar kom fyra i cup

LÄS MER:Så in i Norden bra, Stala!

ANNONS