Gustav Kjellström gjorde enda målet för Stenungsunds IF när Sif förlorade söndagens bortamatch mot serieledande BK Forward med 1–3. Hans straffmål var Gustavs 20:e mål för säsongen.
Gustav Kjellström gjorde enda målet för Stenungsunds IF när Sif förlorade söndagens bortamatch mot serieledande BK Forward med 1–3. Hans straffmål var Gustavs 20:e mål för säsongen. Bild: Pontus Soderman

Förlust för Sif mot serieledarna

Att rå på serieledande BK Forward på bortaplan blev till slut en för svår uppgift för Stenungsunds IF som förlorade med 1–3. Tröstmålet gjordes av anfallaren oh skyttekungen Gustav Kjellström som nu är uppe på 20 mål.

ANNONS
|

De rödtröjade befinner sig i den situationen att de inte har någon chans att nå ifatt de två lagen i toppen – BK Forward och IK Oddevold – men är inte heller inbegripna i någon bottenstrid.

Med andra ord kunde laget spela utan press när de kom till match på Trängens IP i Örebro där hemmalaget behövde en vinst för att vara kvar i serieledning.

Mohamed Youla målade för Forward redan efter fyra minuters spel och lagkamraten Zakariah Epplette utökade till 2–0 en dryg halvtimme in i matchen.

”Minst lika bra”

Med en knapp kvart kvar att spela satte Josef Ibrahami en straff till 3–0 men Sif kunde två minuter senare replikera till 3–1. Gustav Kjellström gjorde därmed sitt 20:e mål för säsongen.

ANNONS

– Det var en straff. Jag tror det var Linus Andersson som blev fälld, säger Jonathan Fhager Karlsson, huvudtränare i Sif.

Han tycker att Sif spelmässigt gjorde en bra match mot Forward.

– Vi spelar minst lika bra som Forward i själva spelet, men vi släppte tyvärr in mål på tre fasta situationer, säger han.

Släppte in tre fasta

– Det är lite olikt oss för vi har inte släppt så många fasta i år. Men Forward har några spetsspelare som är väldigt skickliga att slå in fina bollar. Vi hade problem med dem idag.

Är det lätt eller svårt att motivera sig med tanke på att ni inte kan komma ifatt toppen och har bekvämt avstånd neråt i tabellen?

– Det är naturligt att det blir en dipp när tåget har gått för att kunna vinna serien. Vi har dessutom det här schemat med topp tre bortamatcher i rad. Det har varit tuffa matcher, säger Fhager Karlsson.

– Men idag gjorde vi en bra match – den kan vi bygga vidare på till skillnad mot förra veckan som var nattsvart (Angered BK 0–5), säger han.

– Och idag saknade vi i princip bara lagkaptenen Adam (Bergholtz). När vi kan ställa upp med det här laget kan vi slå alla, men idag spelade vi tyvärr inte tillräckligt bra för att få med oss poängen.

Seriefinal nästa helg

Resultatet innebär att Forward fortfarande leder division 2 norra Götaland en poäng före IK Oddevold.

Just de två lagen möts i en klassisk seriefinal kommande söndag den 31 oktober på Rimnersvallen i Uddevalla.

Fotboll

Division 2 norra Götaland

BK Forward-Stenungsunds IF

3–1 (2–0)

Målskytt Sif: Gustav Kjellström

ANNONS